Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ennyire nincs érdeklődés a...

Ennyire nincs érdeklődés a Bprof képzésre?

Figyelt kérdés
Nézegettem az idei plusz az elmúlt évek felvételi statisztikáit(az összes egyetemet amin indulna) és feltűnt, hogy nem sokan jelentkeznek rá... ilyen keveset érne ez a képzés? Tudom, hogy viszonylag még új de ennyire nincs rá érdeklődés?

2022. júl. 26. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
A bprof maga nem egy képzés, hanem képzési szint. Ha jól látom, három ilyen szak van, jármű-üzemmérnök, üzemmérnök-informatikus, és villamos-üzemmérnök, melyikre gondolsz?
2022. júl. 26. 12:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Az üzemmérnök-informatikusra. A többi bprof-ról nem is hallottam :o.
2022. júl. 26. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
Aki teheti, rendes BSc-re jelentkezik. Mi ebben a különleges?
2022. júl. 26. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
Bsc-re megy akinek van agya. Bprof nem jó semmire.
2022. aug. 19. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk ... ha valaki egy sima programozó akar lenni, akkor nem biztos, hogy végig kéne szenvedni érte a BME Mérnökinfót, mert azért az elég kemény és sok dolog értelmetlen számára.

Az BMEn a brof képzés anyagát egyszer átnéztem és azért annyira nem szánalmasan egyszerű. A szintén bmes mérnökinfóhoz hasonlolítva az, de átlagos egyetemi szakokhoz képest egyáltalán nem könnyű.

Ettől függetlenül furcsa, hogy 3 évet ott vagy a BMEn (azt hiszem ez csak 3 éves képzés, a mérnökinfó 3.5), hasonló anyagot tanulsz mint a mérnökinfósok és a végén még azt sem mondhatod el, hogy diplomás vagy. Azt meg főleg nem, hogy mérnöki titulusod van.

Szerintem önmagában ez a két dolog már nagyon sok embernek megéri a plusz szenvedést.

Meg persze jelentkezéskor nem tudják ténylegesen milyen durva a bme mérnökinfó. Emlékszem, hogy minket is első hetekben nagyon riogattak, hogy milyen durva lesz és időben készüljünk. Meg hogy a csapat 1/3 része ki fog bukni, ami végül így is lett és csak ZH-nál, beadandók határideje közelében kezdtünk rájönni, hogy "Ez tényleg brutál".

Szóval hiába nagy a különbség, a jelentkezők ezt nem érzékelik olyan nagynak, mert nem tudják még felfogni mennyire nehéz a szak.

2022. aug. 20. 16:56
 6/7 anonim ***** válasza:
20%
Mert nem bsc
2022. aug. 22. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:
49%

A bprof azoknak való, akik már tudják, hogy nem a kutatás érdekli őket, hanem kifejezetten jó szakemberek akarnak lenni.

Sokat kell mellé önszorgalomból tanulni, ahogy igaz ez a BSC-re is, hogy értékes tudásra tegyen az ember szert, önszorgalom nélkül csak végiggrindolva a szakot értelmetlen.

Viszont bsc-vel ellenben a bprofosoknak valamivel több a szabadidejük (nem sokkal), aki ezt céltudatosan felhasználja a szakmai önfejlesztésére, hatalmas előnnyel indul egy bsc-ssel szemben, akinek ez az idő a képzés során elmegy a szakmája szempontjából töltelék tárgyakra. (Amik nem haszontalanok, de a piacon nem feltétlen azt díjazzák.)

2024. máj. 23. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!