Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológus végzettséggel...

Pszichológus végzettséggel mennyire nehéz elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Nyilván nem tudok majd egyből maszekolni ahogy elvégzem.
2022. júl. 22. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Attól függ, milyen területen és mennyi fizetésért.
2022. júl. 22. 20:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudnál önállóan maszekolni 2 évet kell valaki mellett dolgoznod ehhez.

Szamos iranya van a pszichológianak attol fugg mit valasztasz. Pl: iskolapszchologust szinte minden sarkon keresnek.

2022. júl. 22. 21:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Pszichoterapeuta irányba tervezek menni.
2022. júl. 22. 23:27
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Az kapásból 11 évnyi képzés. Nem tudjuk előre megmondani, 11 év múlva mennyire lesz nehéz elhelyezkedni.
2022. júl. 22. 23:52
 5/9 A kérdező kommentje:
4. De a sima alap, mester diploma hamarabb megvan azért, enni meg tandíjat fizetni csak kéne :c
2022. júl. 23. 00:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, mert én is erre készülök. :D

A mester utáni 4 év klinikai szakpszicho képzéshez kötelező a munkaviszony valamilyen egészségügyi intézményben, tehát itt már biztosan keresel pénzt, viszont ez a fizetés kb. éhen halni elég (mint tudjuk, az egészségügyi dolgozók fizetését nem viszik túlzásba). Emellett persze vállalhatsz másodállást (ismerek olyat, aki ezt csinálta), de ez persze elég megterhelő így a képzés mellett. Eü-s állást is rettentő nehéz szerezni.

Viszont a klinikai szakpszichóval már jóval könnyebb dolgozni, persze a magánpraxis kiépítése így is nehéz és (általában) hosszadalmas, na meg drága is idáig eljutni, és még a pszichoterapeuta képzést is finanszírozni utána. De azért csak pozitívan. :D

2022. júl. 23. 02:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Így is kórházba robotolok, csak hát nem a szartörlős része érdekelt sose.

Már 14-5 évesen megfogalmazódott bennem, de hát általánosba nem a tanulás volt az első így szakmunkásba lemondtam róla, majd mikor leérettségiztem kiderült hogy nem vagyok annyira hülye, de még ugye kellett volna nyelvvizsga meg emelt, aztán végül egy gyárba kötöttem ki, ahol kiégtem szóval feladtam ott megint, aztán végül beiratkoztam egy eü suliba ahova felvettek, mert azért csak kéne kezdeni valamit, aztán az is kiderült, hogy még ide se voltam hülye, mert elvégeztem tanulás nélkül, volt egy szerelmi bánatom azt leszartam mindent, de most megint ott tartok, hogy még mindig ez érdekel. (Meg a filozófia, vallásfilozófia, tudom, lehetne olyan érdeklődési köröm ami megéri, de hát ez van, ha ezt csinálhatom akkor ezt bevállalom kevesebbért is csak éljek meg belőle azért.)

2022. júl. 23. 03:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
10 év és rengeteg pénz... Csak akkor csináld, ha szeretnéd, a pénzért fölösleges
2022. júl. 23. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:
83%
Mármint rengeteg pénzbe kerül
2022. júl. 23. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!