Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri ennyit fizetni mesterké...

Megéri ennyit fizetni mesterképzésre?

Figyelt kérdés

Felvettek mesterképzésre de csak önköltségesre amit majdnem egymillió Forint lenne évente :(

Gazdasági mesterképzésről van szó és nem vagyok biztos benne, hogy megérné e. Mit gondoltok, Corvinus amúgy.

2022. júl. 22. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Konkrétan melyik mesterképzésről van szó?

Hát közgazdászként minimum bruttó 700 ezret fogsz keresni havonta, tehát most arról beszélünk, hogy 3 havi (!) bruttó keresetedet megéri-e rákölteni arra, hogy a következő 30 évre?

Attól függ szerintem, hogy mi az alapszakod és mi a kinézett mesterszak. Ha gazdmen az alapszakod, és HR vagy vezszerv mesterszakról beszélünk, akkor lehet, hogy így nem éri meg. De ha mondjuk pénzügy vagy marketing mesterszak, akkor simán megéri. Melyikre vettek fel?

2022. júl. 22. 12:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Pénzügy mesterszak bár csak egy ponttal csúsztam le az államiról és van részmunkaidős nem gyakornoki állásom mellette. Kérdés tol-e annyit a CV-m en hogy megérné.

Nem tudom van-e valakinek ezzel tapasztalata.

2022. júl. 22. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nem ezen a mesteren gondolkodom, de nekem megéri, mert sokat hozzáadna a bsc-mhez és gyorsan meg tud térülni.

Külföldben gondolkodom, ezért szükséges átgondolnom, hogy mennyit vagyok képes/hajlandó fizetni.

Én megkérdeznék valami ismerőst, aki jártas a konkrét témában, pl a szakdoga témavezetőt, egyéb jófej tanárokat, akik mentoráltak alapképzésen stb. Lehetőleg olyat, aki nem csak az egyetemen dolgozott/dolgozik.

Egyébként ki tudnád fizetni?

2022. júl. 22. 12:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Külföldön sokkal magasabbak az egyetemi költségek hallottam, bár sokkal (de sokkal) több a lehetőség is. Inkább ez a külföldi modell az ami kezd itthon is elterjedni és úgy látszik a BCE lesz az éllovasa ennek.

Van némi megtakarításom és családom is mondta, ha minden szakad besegítenek. De nem szívesen fogadnám el tőlük mivel senki sincs nálunk eleresztve pénzzel. Megkeresem/törlesztem magamnak, csak bánom mert ugye 2x annyi mint a legtöbb önköltséges képzés.

2022. júl. 22. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Külföldön sokkal magasabbak az egyetemi költségek hallottam"

Németország, Ausztria: full ingyenes minden PhD-ig. Hollandia: röhejesen alacsony tandíjak vannak még a mi pénztárcánkhoz mérve is. egy ilyen mesterszak pl. €1600 euró, egy fél havi fizetés. Röhögve kifizetjük még mi is.

"Megkeresem/törlesztem magamnak, csak bánom mert ugye 2x annyi mint a legtöbb önköltséges képzés."

Sose bánd, nagyon megéri. Nagyon sokat tol a CV-den! Ezt most német menedzserként mondom, akihez egyfolytában landolnak a CV-k. Ránézek egy ilyenre, hogy MSc Finance, és ez már szóra érdemes végzettség. Rengeteg kaput nyit ki nagyon jó helyeken, értékes és időtálló diploma.

Természetesen még ezzel is lehet rossz karriert csinálni, pl. banki ügyintézőnek lenni vagy valami kis könyvelésen könyvelgetni, de most abból indulok ki, hogy ügyes leszel, keresel egy jó állást vagy gyakornoki helyet minél nevesebb / nagyobb cégnél, kimész Erasmussal külföldre fél- vagy egy évre, demonstrátorkodsz, OTDK-zol, és igyekszel valami normális karriert építeni. A pénzügy mesterszak az egyik legértékesebb diploma jelenleg, amit Magyarországon szerezhetsz. Simán megéri az erre befizetett tandíj.

2022. júl. 24. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!