Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az szégyen ha valaki OKJ-san...

Az szégyen ha valaki OKJ-san végez el egy szakot szerintetek? Milyen szakma fizet a legjobban? Gondolkodtam a burkoló szakon. Az jó keres? Egy kisvállalkozást eltudnák indítani ha OKJ-san végezném el? tapasztalata valakinek?

Figyelt kérdés
2022. júl. 20. 19:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Semmi és senki sem szégyen ha oktatásért fizet.

Hány éves vagy?

Mi a cél?

2022. júl. 20. 19:29
 2/12 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. Akarnák menni én tanulni főiskola vagy valahova de nem tudok. Én ukrajnában lakom. És most fejeztem be az iskolát de sajnos a háború végett nem tudtam elmenni állami vizsgát tenni és anélkül nemigen vennének fel sehova. Szerencsére van Magyar állampolgárságom és itt eltudnák helyeszkedni. Ezért akarok OKJ-san szakot tanulni. A cél az hogy jól keressek és ha lessz családom akkor legyen egy anyagi hátterem hogy ne szenvedjenek hiányt. Ugyan akkor szeretnék kicsit önző is lenni és egy szép autot egy Challanger-t venni. Egy szép házat is szeretnék. Kb35-40 éves koromig megszeretném valósítani.
2022. júl. 20. 19:43
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Előző vagyok.

Haver.

Gyere el onnan.

A végén még a gyarmatosítok elvisznek tölteléknek az őrült háborújukba.

Ha 35 a cél, szerintem bőven megvalosítható.

2022. júl. 20. 19:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Már itt vagyok az országba. Még fogok menni haza mert még el kell intéznem pár dolgot de még az idén kijövök végleg.
2022. júl. 20. 20:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Siman, sőt estin befejezheted itt is az érettsegit, mikozben szakmát tanulsz. Ha van kedved még a szakma utan barmit elvegezhetsz akar levelezőn is. De jól tudsz keresni a szakmával is (sőt szerintem jobban is lassan, minz diplomával). Szinte mindenből hiány van: festő, burkoló, kőműves, hegesztő, stb. Hiány van. Ha van lehetőséged akar kettőt is vegezz el, kettő ingyenes. Pl: egy burkoló és festő, vagy kőműves teljesen összeillik. De pl: felenk villanyszerelő, tetőfedő, is nagyon jól keres és sajnos hiány van. Bármi, amihez kedved van ezek közül jó valasztas, és biztos lesz munkalehegőséged.
2022. júl. 20. 22:03
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Ma Magyarországon szakmával lehet a legjobban keresni. Én 15-20 ezreket szoktam adni a vízvezetékszerelőnek 1-2 órás munkákért. A villanyos hasonló áron van. Ezek kívül a fodrászok is fél óra hajvágásért 5000-ret kérnek el.

Most sokkal jobban megéri kisvállalkozóként dolgozni, mint diplomásként.

Most változtatják az adózási törvényt, de ha csak magánszemélyeknek adsz szolgáltatást és főállásban csinálod, akkor nagyon jól lehet keresni.

2022. júl. 20. 22:14
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek aki kommentelt és segített!
2022. júl. 21. 17:52
 8/12 A kérdező kommentje:
5-ös. Gondolkodtam a villany szerelő szakon de attól félek hogy nem tudom elsajátítani. Azon hogy több szakot is tanulni én is gondoltam rá. Pl a targoncásra, hegesztőre.
2022. júl. 21. 17:56
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
5# vagyok: bármelyikkel jól jársz. En a helyedben úgy választanék, hogy valami burkoló, vagy kőmüves, mellé meg egy olyan szakma, ami kevésbé fizikai. Villanyszerelő, festő, targoncás hogy mondjuk 40-50 evesen is képes legyél mondjuk kevésbé fizikai munkát végezni. És tudd csinálni.
2022. júl. 21. 18:07
 10/12 anonim ***** válasza:
21%
Villanyszerelő nagyon túl telitett, sokan elvégzik, nagyon nehéz elhelyezkedni. Autószerelő, autóvillamossági vagy hegesztő sokkal jobb. Igaz az autós szakmákhoz többet kell tanulni de jobban jársz ha megerőlteted magad. Amúgy tapasztalt szakemberből van hiány nem kezdőből sajnos, és sok hely nem ad esélyt hogy tapasztalatot szerezz igy egy ördögi körbe kerülsz, jól gondold át mi akarsz lenni. Tudom ez most a fekete leves az eddigi hozzászólók után de a való világ könyörtelen egy szakmunkásnak mindig a társadalom legalján lévőnek fognak nézni, egy gazdasági válság is téged fog érinteni először és a legfájóbban.
2022. júl. 23. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!