Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tárgyfelvételnél ez hogy működik?

Tárgyfelvételnél ez hogy működik?

Figyelt kérdés
Most leszek elsőéves. Láttam a Neptunról egy videót, ahogy valaki bemutatta a tárgyfelvételt, de csak azt láttam, hogy felvette az adott tantárgyakat, időpontok nem voltak meghirdetve, legalábbis nem láttam. Ezt nem értettem. Azt hittem hogy ez úgy működik, hogy rákeresel az adott tárgyra, majd a rendszer megjeleníti, hogy mikor van, hánykor, melyik tanárral és ha tudod, bejelölöd.
2022. júl. 18. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Elképzelhető, hogy az általad említett videóban az adott tárgyból kizárólag előadások voltak, ugyanis a tisztán elméleti órák felvételénél nincs választási lehetőség. A szemináriumok/gyakorlatok esetén valóban ahogy írod több időpont és oktató áll a hallgatók rendelkezésére.
2022. júl. 18. 20:02
 2/9 anonim ***** válasza:
19%

Én az ELTE-ről tudok nyilatkozni, de gondolom máshol is van úgy.

Az első hülyeséget mondott, ugyanis hiába nincs választási lehetőség az előadásokra, attól még a helyet/időpontot fel kellene tüntetni a tárgy felvételekor.

Valamilyen aberrált okból kifolyólag a jelentkezésnél nincsenek feltüntetve ezek az adatok, hanem azokat egy MÁSIK oldalon (az egyetem honlapján valahol) tudod megnézni. A tárgyfelvételi időszak lejártakor a megfelelő adatok bekerülnek a hallgatói felületre (pl. NEPTUN) is. Szóval a két oldalt párhuzamosan kell nézned, hogy fel tudd venni az órákat.

2022. júl. 18. 20:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi. És amúgy mikor van tárgyfelvétel, augusztus végén?

Csak mert nekem fontos lenne, hogy időben, normálisan (a lehetőségekhez képest) össze tudjam állítani az órarendemet, ebben a félévben fontos lesz nekem a jó szervezettség egyéb dolgok miatt.

2022. júl. 18. 20:12
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

A tárgyfelvétel három szakaszból áll:

-Az első szakasz az előzetes tárgyfelvétel, ahol bármilyen tárgyat fel lehet venni, túljelentkezésre is van lehetőség. Ahol van elég hely, ott a a szakasz végén a jelentkezők maradnak, ahol túljelentkezés van, ott a "szerencse" dönti el, hogy ki marad az adott órán.

-A második rész a versenyjelentkezés, ahol az órákról lekerült emberek versengenek a helyekért. Itt is van lehetőség túljelentkezésre, ekkor a túljelentkezett hallgatók várólistára kerülnek. Ennek az az értelme, hogy ebben az időszakban le is adhatóak még az órák.

-A harmadik szakaszban a már lefoglalt helyek fixálódnak, és még mindig a maradék helyekért megy a verseny, de már túljelentkezésre nincs lehetőség.

Minderről a NEPTUN-on keresztül fogsz tájékoztatást kapni, de a fontosabb határidők megtalálhatóak az egyetem honlapján is.

2022. júl. 18. 20:21
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
A 4-es is hülyeséget beszél. Egyáltalán nincs minden egyetemen ennyire túlbonyolítva. Még a végén elijeszted szerencsétlent az egész procedúrától.
2022. júl. 18. 20:24
 6/9 anonim ***** válasza:
23%

#5, felhívnám a figyelmedet, hogy az elején jeleztem, hogy ÉN AZ ELTE-RŐL TUDOK NYILATKOZNI.

De ahelyett, hogy beleokoskodnál más válaszába, inkább a saját tapasztalataidat is megoszthatnád...

2022. júl. 18. 20:28
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Általában ez a menetrend.

1. Félévre bejelentkezés az adott idővallumon belül.--regisztrációs időszak

2. A félévet aktívra állítod.

3. A mintatanterv alapján megnézed az adott félévre meghirdetett tárgyakat és megcsinálod ez alapján a saját órarendedet.---tárgyfelvételi időszak

a konkrét időszakokról a neptunban üzenet szokott jönni, de az egyetem honlapján is feltüntetik az adott karnál.

Egyetemenként lehetnek ettől eltérések, de ez az általános. Figyeld a neptunt.

2022. júl. 18. 20:43
 8/9 NTBS ***** válasza:
Ha felveszed, már látod ki és mikor tartja.
2022. júl. 18. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem úgy van, hogy tárgyfelvételnél le tudsz szűrni a szakodra/mintatervre

Utána sorba lehet rakni "ajánlott félév" alapján, neked ugye 1. kell

Ott rámész a tárgyra, majd a tárgytól függően fel tudod venni.

Van olyan, hogy csak 1 pontot látsz pl Elmélet, van olyan, hogy kettőt pl Elmélet és Gyakorlat, és van amikor többet Elmélet és Gyakorlat1, Gyakorlat2 ilyenkor lehet variálni, hogy neked melyik a jó, majd felveszed őket.

"Azt hittem hogy ez úgy működik, hogy rákeresel az adott tárgyra, majd a rendszer megjeleníti, hogy mikor van, hánykor, melyik tanárral és ha tudod, bejelölöd"

Én esetben ez úgy megy, hogy rákeresel a tárgyra megnyitod megnézed mi van benne pl 1 elmélet, akkor arra rákattintasz majd válts át az Órarendre akkor látod mikor tartják

2022. júl. 19. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!