Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi tanulmány munkaviszon...

Egyetemi tanulmány munkaviszonynak számít?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, a nyugdíjba beleszámít. Ugyanakkor a diploma után jár a 3 hónap álláskeresési járadék?

2022. júl. 15. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Igen és igen.
2022. júl. 15. 15:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem jár álláskeresési, mert nem volt megelőző munkaviszonyod.
2022. júl. 15. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ki jogosult álláskeresési járadékra?

álláskereső,

amennyiben a kérelmét megelőző 3 évben legalább 360 nap jogszerző idővel rendelkezik, azaz munkaviszonyban állt

munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani

[link]

2022. júl. 15. 15:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem számít munkaviszonynak, sőt elkeserítelek: a nyugdíjjogosultság megállapításakor figyelembe vehető szolgálati időnek sem minősül.

Régen valóban volt ilyen szabályozás, ugyanakkor ezt kivezették. Egyetlen kiskapu, ha az egyetemi éveid alatt nyugdíjjárulékot fizetsz az államnak, ezt nem tiltja meg senki, csak ebben az életszakaszban nem olyan könnyü az. (Lesz-e egyáltalán nyugdíjunk, hogy előre fizetgessünk az államkasszába?)

2022. júl. 15. 15:31
 5/9 A kérdező kommentje:
De ha az egyetem munkaviszonynak számít, akkor...? :D
2022. júl. 15. 15:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Jaj értem, 4-es. Akkor majd rögtön be kell állnom dolgozni, nem tudok 3 hónap pihit tartani:(
2022. júl. 15. 15:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

nyugdíj szempontból csak akkor számít bele, ha megállapodást kötsz!!!

[link]

"1998. január 1-jétől csak akkor szolgálati idő, ha a hallgató megállapodást köt - az öregségi nyugdíjkorhatára betöltéséig bármikor - a társadalombiztosítási hatósággal erre az időtartamra, mégpedig a megállapodás napján érvényes minimálbér 22%-ával megegyező mértékű nyugdíjjárulék megfizetésével"

2022. júl. 15. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
5: az egyetem NEM munkaviszony, hanem hallgatói jogviszony.
2022. júl. 15. 15:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem baj, amíg tanul az ember, addig se kell dolgozni:D
2022. júl. 15. 15:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!