Hogyan kell elsőévesként koleszba jelentkezni felsőoktatásban?
ELTE és a Pázmány koleszről van szó, nem látok semmi infot az oldalaikon, ami a most felvételizőknek szólna. Olvastam, hogy jövedelem igazolásra, meg érettségi bizonyítványra szükség lesz. Miután kiderült, hogy felvesznek-e majd küldenek több infot? És mennyire kell sietni? Számít az idő, vagy egyszerre fogják majd a meghatározott szempontok alapján eldönteni, hogy ki mehet koleszba?
Köszi!
A főiskolák, egyetemek honlapján én sok helyen a felvettek menüben találtam sok jó infót. Pont ma néztem az egrit is. De a héten több sulit olvasgattam. Én eddig a felvételizőknek menüt olvasgattam eddig mindig, de rájöttem, hogy a felvettek menüben van sok olyan hasznos dolog, ami a csak érdeklődőknek is hasznos. Pl az egrin ma le is töltöttem egy kollégium igénylő lapot. Ott láttam pontosan, hogy mennyi a koli, milyen igazolások kellenek majd ha a leendő hallgatónak kell beadni, milyen kèrdésekre kell választ adni.
Természetesen ezek még nem az idei doksik, tavalyiak, de infónak, kiindulásnak jó.
Amúgy én is azt mondom, hogyha felvesznek fognak tájékoztatni mindenről. Azokat jól olvasd el a határidőkre, beadandó doksikra ügyelve. Ha pedig úgy érzed vmiről nincs infód, vagy bizonytalan vagy hívd fel az iskolát a tanulmányi osztályt, ők fognak neked segíteni érdemben. Ne félj kérdezni, ha úgy érzed nagyon nem boldogulsz.
Biztos fognak mindenről értesíteni ha a felvételről értesítenek.
Azt olvasd el figyelmesen majd, ügyelj a határidőkre, beadandó dokumentumokra.
Én ahogy nézelődtem sokat számít a kollégiumba való felvételi rangsorolásban a felvételi pontszámod. Ileltve ugye attól is függ az adott egyetemnek mennyi kollégiuma van, mennyi férőhelye, mennyi felvett diákja. Mindenkinek nem jut koli sajnos.
Azért nézz szét albérlet terén is, legyen B terv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!