SZTE-ETSZK gyógytornász szakon vajon nagy ponthatár emelkedés várható?
Tavaly volt 363, idén kevesebb a jelentkező, és nyíltnapon azt mondták, hogy a helyek száma is nőni fog.
Viszont azt hallottam hogy idén könnyebbek voltak az érettségik (én már régebben csináltam). Nagyon félek a 389 pontommal.
Meg tud valaki nyugtatni, hogy ne őrüljek meg a maradék 1 hétben?
Nem kevés sajnos, csak kevesebb. Tavaly 772, idén 736 jelentkező volt (felvi statisztika).
Gondolom amit kiírtak hogy a képzés 15<50 férőhelyes, az annyira nem állja meg a helyét, mivel tavaly 217 embert vettek fel.
Igen, elég sok hallgató, de amúgy attól még van elég kapacitás minőségi gyakorlatokra, nem? Ettől félek a legjobban, gyógymasszőr képzésről is úgy kerültem ki, hogy nem láttam beteget...
Szerintem ennyi ponttal nem kell félned. A 736 jelentkezőnek nagy része valószínűleg nem az ETSZK gyógytornász szakát jelölte meg első helyen, közülük sokan fognak felvételt nyerni magasabb pontszámú egyetemre, mint például a Semmelweis.
Hogy a helyek számának növelését hogy akarják megoldani, azt már elképzelni nem tudom. Én most végeztem, a mi évfolyamunk volt az utolsó, ahol 60 embert vettek fel a szakra 411-es ponthatárral. Én azt gondolom, hogy a szakon tényleg kb ennyi ember a reális kapacitás évfolyamonként, nem ez a heringes biznisz, amit most csinálnak. Nyilván a fejpénz miatt éri meg nekik, de egyébként ahogy az előttem válaszoló írja, így nem lehet normálisan tanulni, hogy nem férnek el a teremben a csoportok. És a klinikán meg végképp nem tudom elképzelni, hogy a kétágyas kórtermekben hogy fog elférni annyi ember, amennyi most egy csoportban van. Szóval nincs ez igazán jól kitalálva, de most láthatóan arra mennek, hogy minél több ember bekerüljön a szakra, úgyhogy szerintem jelentős pontszámemelkedés nem várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!