Lehet belőlem színházi táncos?
Mindenképp járj klasszikus balettre! A táncművészetin főleg azt nézik, a modern szakirányon is. Ha balettből jól fejlődsz, akkor lehet esélyed a modern táncos-probavezető nappali szakjára. Én a helyedben ezekre járnék: balett, modern, rg. A jazz nem biztos, hogy kell. Inkább told meg a balettet! A jazz része a modern táncnak, ha jó az oktató.
Ha elsőre nem jön össze a táncművészeti, akkor a Bailart nevű sulit ajánlom Budapesten, a középsuli után: [link]
Ha jelenleg is Budapesten laksz, akkor suli mellett a Budai Táncklub óráit tudom javasolni: [link]
Mindenféle táncnemben jónak kell lenni. Akiket én ismerek, "magántáncos" diplomával rendelkeznek, vagy pedig az Operettszínház, Madách Színház stb. saját iskoláiban végeztek, és ott dolgoznak.
Pl. itt van egy régi hirdetés (ma ugyanilyen feltételekkel keresnek, ha keresnek): [link]
"A professzionális táncos végzettség előfeltétel"
"Elvárás, hogy a jelentkezők legyenek képzettek klasszikus vagy kortárs táncban"
Ja, meg itt is látszik, hogy sokszor a nyelvismeret is nagyon fontos. Egyrészt a balett francia kifejezései elengedhetetlenek minden táncosnak, másrészt meg - mivel nagyon sokszor külföldi rendező/koreográfus vesz részt a produkcióban - a közös nyelv általában az angol.
Akkor csak egy vessző hiányzott. :)
("A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz...")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!