Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mivel tudom majd segíteni?

Mivel tudom majd segíteni?

Figyelt kérdés

Kislányom szeptemberben kezdi az 1. Osztályt. Én mindig az a tanuló voltam, aki lusta, mindig az utolsó pillanatban váltottam meg a világot, abból gazdálkodtam, ami rám ragadt órák közben, meg amiket sikerült bemagolnom. Mondjuk ezek ellenére mindig nagyon jó vizsgáim lettek.

Na, de szeretném, ha a kislányom nem ilyen lenne. Azon kívül, hogy figyelek arra, hogy időben elkezdjen tanulni, meg kitapasztaljuk, neki melyik tanulási módszer a megfelelő, mivel tudom még segíteni? Hogy tényleg az a tudás elmélyüljön neki, ne csak a magolós, felületes tudása legyen. Szívesen olvasnék ötleteket, hogy még több lehetőség közül tudjunk válogatni, mai beválhat.

2022. júl. 13. 06:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én arra emlékszem, amikor vége volt a sulinak, mindig meg voltunk kérdezve (bátyám és én), hogy mi volt a suliban, órákon, és anya valószínűleg szépen elraktározott mindent, mert valahogy mindig tudta, mikor van dolgozat :D

Volt egy fix időpont, hogy hazaérés után mikor van az otthoni lecke ideje (általában ebéd + egy kis pihenőidő után volt ez)

Ha kellett, leült velünk tanulni, segített, ha gond volt, de ha látta, hogy megy, akkor csinálta ő is a dolgát

Ellenőrizni sosem ellenőrzött, csak megkérdezte, készen van-e, aztán ha kamuztunk, máskor meg feketepontot vittünk haza leckehiány miatt, na akkor ellenőrzött, egyfajta büntetésként

2022. júl. 13. 07:03
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Arra figyelj, hogy ne nagyon taníts meg neki előre semmit!

Én nagyon rosszul jártam ezzel kisikolásként, mert így nagyon unatkoztam az iskolában.

Aztán mikor már ténylegesen oda kellett volna figyelnem nem voltam rá képes, és nagyon rossz jegyeim lettek. Azóta is nagyon lusta vagyok.

Szóval nem árt, ha a gyerek megszokja, hogy az iskola a tanulás helye, és tennie is kell a tudásért.

2022. júl. 13. 07:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag a zenetanulás fejleszti az egyéb tanulási készségeket. Ma már egy csomó tanulást fejlesztő játék, foglalkoztató füzet is van a játék, ill. könyvesboltokban.

De szerintem ne legyen sokkal nagyobb elvárásod vele, hiszen lehet, hogy a lazaságodat már eltanulta tőled. :-)

Én, ha lenne gyerekem, arra figyelnék, hogy őt vajon mi érdekelheti, és ha valami érdekli, akkor azzal kapcsolatos inspiráló dolgokat mutatnék neki. Ehhez akár egy jó könyvtáros is tud segítséget nyújtani. Mindenképp járatnám valami olyan helyre, ahol a szociális készségeit gyakorolhatja, gyerek táncház, vagy valami sport. De azért legyen szabadideje is.

2022. júl. 13. 09:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezen te nem feltétlen tudsz változtatni, személyiségtől függ a leginkább az, hogy hogyan fog tanulni. Ha nagyon változtatni akarsz ezen akkor lehet hogy pont az ellenkezőjét éred el.

Szerintem legyél ott, éreztesd hogy rád bármikor számíthat, esetleg nézzed át a leckéjét vagy ülj le vele és tanuljatok együtt.

2022. júl. 13. 10:22
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Már az is jó lesz, ha lesz egyáltalán tanítónőjük és nem lesznek összevonások.
2022. júl. 13. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen ösztönözd arra, hogy tanuljon. Tudatosítsd benne, hogy felnőttkorában akkor futhat be nagy karriert, ha továbbtanul. Második végéig mindenképpen segíts neki a háziban, tanulásban (=kérdezd ki, ha kell, magyarázz neki, ha órán nem ért meg valamit), de egyben igyekezz önállósítani is! Ne féljen sosem kérdezni a tanártól. Használjátok az internetet. Év végén aprósággal ajándékozd meg, ha kiváló lesz.
2022. júl. 13. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért ezt is nézd meg [link]
2022. júl. 13. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!