Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » El lehet végezni egy 2 éves...

El lehet végezni egy 2 éves mesterképzést 1 év alatt?

Figyelt kérdés
2022. júl. 8. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
A ráépülésektől függ
2022. júl. 8. 21:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
nagyon nagyon valószínű,hogy nem. Azért amit az #1 válaszoló is írt.
2022. júl. 8. 21:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Formálisan attól függ, milyen előfeltételi rendszer van, és az egyetem korlátozza-e az egy félévben teljesíthető kreditek számát.

Ettől függetlenül egy normális egyetemi szakon egy jó képességű ember is kicsinálná magát ettől a terheléstől. Olyan, mintha két teljes állásod lenne egyszerre.

2022. júl. 8. 21:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert már elfogytak az államilag támogatott féléveim, így a BA-t is 2 év alatt csináltam meg 3 helyett.
2022. júl. 8. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Egészen biztos, hogy nem lehetséges. Ugyanis a 120 kredites mesterképzés 1 év alatti elvégzéséhez az kellene, hogy félévente 60 kreditet vegyél fel. Ennyi kredit félévenkénti felvételét semelyik egyetemen nem engedik. Tipikusan 40-45 kreditet engednek, esetleg különleges engedéllyel egy kicsit többet. 60 kredit egyszerre való felvételére nincs esélyed.
2022. júl. 9. 06:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
egy ismerősöm megcsinálta három félév alatt
2022. júl. 9. 08:07
 7/12 A kérdező kommentje:
BA-n egyszerre 75 kreditet csináltam meg egy félév alatt, így tudtam elvégezni hamarabb.
2022. júl. 9. 11:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

5

Miért ne engednék? 3 egyetemre jártam, sehol sem volt gond abból, ha az ember végtelen kreditet akart felvenni. A ráépülés miatt nem tudtam lerövidíteni a képzést, de maradt vagy 3 tárgyam a végére...?

2022. júl. 9. 12:26
 9/12 anonim ***** válasza:
91%
#8: A legtöbb egyetemen limitálva van a félévente felvehető kreditek száma. Egyszerűen a Neptun nem enged egy adott kreditszámnál többet egyszerre felvenni. A Tanulmányi Osztályhoz indoklással ellátott kérvényt kell benyújtani, hogy egy adott félévben többet vehess fel.
2022. júl. 9. 13:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9

Akkor a legtöbb egyetem nem a BME, az ELTE, a PPKE, a SZTE vagy az OE, mert mindegyikről tudok 60 körüli kreditszámra precedenst. Nahát, melyikek lehetnek akkor ezek? Sajnos a TVSZ-ben egy átkozott szó sem esik róla sehol.

Konkrétumokat írj, konkrét intézményeket, ne rébuszokban beszélgessünk már.

2022. júl. 9. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!