Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek van esélyem...

Szerintetek van esélyem valamelyik budapesti kollégiumba elsőévesként (nem szakkoli) bejutni? Részletek lentebb...

Figyelt kérdés

Számolgattam a pontjaimat, és 15 jött ki:/ a ponthatár pedig 30-35 szokott lenni. De hátha valamit elszámoltam.

Szüleim keresete teljesen átlagos, nem váltak el, családban senki sem súlyos beteg

Nincsennek testvéreim

Budapest a lakóhelyemtől 2 óra autóval, 2,5 óra busszal

Érettségim kitűnő lett, 2 emeltet is csináltam, átlag alapján megkapom érte a max pontot

Van OKTV 11-20. helyezésem

Amiben nem vagyok biztos: azért is kapok pontot, hogy nappali képzésre jelentkeztem és államilag finanszírozott szakra? Vagy azt csak a felsőbb éveseknél számolják? Mert ez nem volt egyértelműen leírva a táblázatban. Mert ha mégis számolják, akkor 25 pontom lenne (ami még mindig kevés, de hátha...)

Nagyon nagyon szépen köszönöm, ha megpróbáltok segíteni, tanácsokat adni és információkkal ellátni. Elsősorban azok segítségét várom, akik kollégisták jelenleg vagy valamikor azok voltak Budapesten.

2022. júl. 5. 21:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
És milyen szakos leszel?
2022. júl. 6. 21:03
 12/19 A kérdező kommentje:
11 anglisztika ANA
2022. júl. 6. 22:56
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

BTK-nak nincs szakkolija? Azért én utánanéznék. Mondjuk nem mondom, hogy egyszerű bekerülni.

6-os: lehet, hogy mostanában változott valami, de amiről én tudok, akkor az eltén 6 pontot ért a tanulmányi rész a 30-40 körüli ponthatárhoz. Vidékkel azért nem érdemes jönni, mert ott az igénylők 70-80%-ának van elég koli, ez a BME-n is kb ennyi, az ELTE-n viszont inkább 40 körül lehet.

2022. júl. 7. 00:15
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Anglisztikával EC Angol-Amerikai Műhelybe simán lehet jelentkezni, bár az EC meg pont az egyik olyan szakkoli ahol a bentlakó státuszt nehezebb megszerezni, de bejárós lehet mondjuk kicsit könnyebben kapni.
2022. júl. 7. 06:43
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szakkolit nem biztos, hogy rögtön a legelején kapni fogsz, én erre nem alapoznék. A 7 pontból vonj le 1-2 pontot, mert még soha senki nem jött rá, hogy honnan számítják a km-t, de pl. még légvonalnál is kevesebb km-t számolnak fel. Ha BTK-s leszel, a következő kolik jöhetnek szóba (mindegyikbe jelentkezhetsz, csak ezek azok, ahol több a BTK-s és közel van): ADK, KCSSK, VUK, esetleg NFK. Márton Áron szakkolit és NUK-ot nem ajánlom a távolság miatt.
2022. júl. 8. 18:16
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Végül sikerült a magánkolik közül az egyikben helyet foglalni fél évre! (már ígyis alig vannak helyek,úgyhogy még jó,hogy időben intéztük!)Viszont félévkor meg fogom próbálni a közkollégiumokat!

2022. júl. 8. 20:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Elte szakkolikba általában elsősként könnyebb bekerülni, azok alapján, amiket az EC-ről hallottam az évek alatt.
2022. júl. 10. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem elvált szülőkkel, 199km távolsággal, és 437 tanulmányi ponttal nem vettek fel. Kikészültem.
2022. aug. 19. 21:21
 19/19 A kérdező kommentje:
18 igen, sajnos hasonló sztorikat hallottam szaktársaimtól is): nagyon sajnálom! remélem minél hamarabb megoldódik a dolog!
2022. aug. 23. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!