Mennyibe kerül most egy jogosítvány? Személy szerint Békés megyére gondolok. (Vagy más kis keleti megyékben)
B kategória? Ez 80%-ban attól függ, hogy mennyibe kerül egy óra vezetés, hiszen azt alaphangon 30-cal kell szorozni.
Orvosi alkalmassági 7200. A KRESZ-tananyag 50 ezer körül van, vizsga ~5 ezer, elsősegély tanfolyam + vizsga 20-25 ezer. És itt jön a vezetés, amit csak akkor fogsz tudni kiszámolni biztosra, ha már kezedben van a szerződés, amiben benne van az összeg. Most minden ismerősömtől 8-9 ezret hallok (én Budapesten 8 ezerért vezettem, egy hete voltam forgalmi vizsgázni). Nyolcezerrel számolva 240.000Ft lesz a kötelező 30 óra. Ha többet kell venni, akkor minden 10 óra 80.000.
Ezután 11 ezer forint a forgalmi vizsga, ami ha elsőre sikerül, akkor összesen körülbelül 90-100 ezer forint + a vezetés. Ebből lejön a 25 ezer forint támogatás, ha nem töltöd be a KRESZ-vizsga napjáig a 20. életéved.
Én az első 10 órát 7200 forintért, utána még 23 órát 8000 forintért vezettem le, a forgalmi vizsga másodjára lett meg, így volt a támogatást levonva 330 ezer forint, de két orvosi alkalmasságit csináltam, az első elveszett, a KRESZ-tananyag pedig 35 ezer forintomba került.
Tehát érdemes 350 ezer forintra készülni, de ez sokat változhat az óradíjtól, illetve attól függően, hogy hány plusz órát kell venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!