Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek feljebb vagy...

Szerintetek feljebb vagy lejjebb mennek idén az egyetemi ponthatárok?

Figyelt kérdés

2022. jún. 20. 14:26
 1/2 anonim válasza:
94%

Én idén érettségiztem, matek, és fizika volt az emelt. Tanárok, és osztálytársak között is egyetértés, hogy egyszerűbb volt, gondolok itt a törire (közép), matekra (emelt), és fizikára (emelt).

Fontos faktor az is, hogy idén már vannak szóbelik, ami szerintem ellentétben azzal amit sokan mondanak nem ront hanem javít. Én matekból 91% írtam, így a szóbelinél 30 pont felett kell teljesítenem, hogy ne rontsak. A hibázás nem lineáris, értsd: 30-33 pont között lényegesen nagyobb az a "3" pont különbség, mint mondjuk 20-23 pont esetén, így többen fognak javítani mint rontani.

Mindent összevetve, szerintem magasabbak lesznek, de tudod ez szakról szakra változik, így nem lehet biztosat mondani. Nekem is pár ponton múlhat majd, szorítok!

2022. jún. 20. 19:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt nehéz megmondani, főleg, hogy amelyik érettségi valaki szerint könnyű volt, az más szerint nehéz, mert ő más feladatokra számított, más az erőssége stb.

Nekem anno a szóbeli javított a törin, bioszon, rontott az emelt magyaron és emelt angolon. Szerintem a nyelvi érettségiken könnyű rontani a szóbelivel, mert általában a többségnek az megy a legkevésbé jól a négy készség közül.

2022. júl. 3. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!