Külső személy véleménye érdekelne, hogy ő mit tenne a helyzetemben?
Diákhitel, ha piacképes, jól fizető szakmát választottál.
Ha ez adott, akkor erőteljesen csak a tanulásra koncentrálnék.
Hetente max egy napot vállalnék (munka).
Diákhitelt meg vagy Magyarországon vagy külföldi munka után járó fizudból kifizetnéd.
Én a helyedben megtolnám a nyarat, hogy tanév közben kisebb legyen rajtam az anyagi teher. Kis szerencsével egy nyár alatt tudsz annyit keresni, amennyi a kolis szállásod felét minimum fedezi anyagilag. A másik felét könnyebb összeszedni apránként tanév közben.
-a másik, többekkel kivenni albit. Egy átlagos albérlet 150-200 ezer forint, ha 4-5 ember bérli, olyan 40-50 ezerből már ki lehet hozni. Az (számomra legalábbis) nem olyan hatalmas összeg.
-illetve a diákhitel sem az ördögtől való... Ha jó befektetés az, amit tanulsz, azért viszonylag könnyen vissza tudod fizetni. Elő is törleszthetsz ingyen, így ha dolgozol valamikor, tudsz mindig egy kicsit befizetni abból, amit felvettél. És szabad felhasználású hitelre is elég alacsony a kamat. Szerintem tanulmányi céllal azért megéri ezt meglépni. Én a tandíjam ezzel a módszerrel fizettem, folyamatosan visszatörlesztgettem, így mire végeztem, nem maradt kb semmi. Csak nem kellett amiatt szoronganom, hogy időben meglegyen x összeg.
-keress olyan melót, amit tudsz távolról végezni, valószínűleg megkönnyítené a dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!