Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha már az érettségire való...

Ha már az érettségire való tanulás is nagyon megerőltető, jó ötlet egyetemre mennem?

Figyelt kérdés

Már nagyon elegem van az egészből, kb 1 hónapja folyamatosan készülök a szóbelikre, de úgy érzem az agyam már nem képes befogadni ezt a sok információt. 1 héttel a szóbelik előtt már egyenesen semmit nem tudok megjegyezni. Olvasom a tételeket és még csak felidézni sem tudom mit olvastam 4-5 percet ezelőtt.

Érdemes egyáltalán egyetemre mennem, ha már ez is kifog rajtam?

2022. jún. 14. 10:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

Mernokire járok, és egyet értek azzal hogy nagyon sokat tanulok egy vizsgára van hogy enni sincs időm kb, DE sose volt meg annyira stresszes és kiborito, lelkileg megterhelo időszakom mint az érettségi...

Egy egyetemen is sokat tanulsz valóban, de nincs elvarva hogy 5 napon át 5 különböző tantárgyból 4 év anyagából folyamatosan odafigyelj, és koncentrálj, nagyon megterhelo.

Mellesleg egyetemen már azt tanulod ami érdekel (jó esetben) nyilvan jobban odafigyelsz rá és nagyobb kedvvel ülsz neki tanulni mondjuk ha orvosira mentél az anatomianak mert tudod hogy legtöbb esetben azt varjal el toled ami mar teged is erdekel nem ugy mint gimibe II.Karoly uralkodasanak.. ettől még kötelező megtanulni persze, hiába nem érdekel, de azert más az egyetemen, az érettségi lelkileg nagyon megterhelo a legtöbb diáknak, ettől még lehetsz sikeres az életben es az egyetemet is csúszás nélkül is el tudod végezni:) én meg nem végeztem de idén nem buktam meg járműmérnökin juhuu

Mindenképpen próbáld meg, de ez nem jó hozzaallas hogy ugyis kibuksz

2022. jún. 16. 08:05
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Bocsánat a sok szó ismétlésert:D
2022. jún. 16. 08:06
 13/14 anonim ***** válasza:
20%
Ha már az érettségire sem tudsz rendesen felkészülni még saját bevallásod szerint sem, akkor ezzel bizonyítod, hogy alkalmatlan vagy az egyetem elvégzésére, hiszen az sokkal nehezebb. Egyetlen egy vizsgára többet kell tanulni, mint a teljes érettségire összesen.
2022. júl. 27. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:
67%
Igen, de attól még az érettségi egy lelkileg megterhelo időszak, és itt nem azzal van a baj hogy a kérdező nem tanul hanem hogy nagyon megterheli, más a kettő.
2022. júl. 27. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!