Egy átlagos egyetemi hallgató egy nap hány tételt szokott megtanulni vizsgaidőszakban?
Figyelt kérdés
Szakot is írjatok mellé legyetek szivesek, illetve azt is, hogy hanyadéves hallgatók vagytok.2022. jún. 11. 20:51
1/6 anonim válasza:
Ez nem egészen így működik. Jó esetben az ember már szorgalmi időszakban ismerkedik az anyaggal, a vizsgára készülve pedig folyamatosan ismétel, nem X tétel/nap felosztásban egyesével tanulja őket.
2/6 anonim válasza:
en a kijegyzetelessel is tanulom, igy rengeteg tetelt at lehet nezni egy nap. alapszabaly nekem, hogy 1 db a4-es oldalnal nem lehet hosszabb egy teltel, mert annal tobbet elmondani amugyse lenne ido vizsgan. csakis a lenyeget, vazlatpontokba szedve.
3/6 anonim válasza:
Én pl. úgy végeztem el az egyetemet, hogy egy darab tételt sem tanultam... nálunk nem voltak konkrét tételek, csak szimplán meg kellett tanulni a félév anyagát és ennyi. Az államvizsgán sem, nekünk maga a diplomamunka védése volt csak.
4/6 anonim válasza:
Most fejeztem be az első évemet gazdálkodás és menedzsmenten. Előző félévben egyáltalán nem volt olyan tantárgyam, ahol lettek volna konkrét tételek. Ebben a félévben pedig egy tantárgyból voltak csak tételek. Abból 46 volt, és kb. 4-5 nap alatt tanultam meg, az volt az utolsó vizsgám, és egyben a számomra legnehezebb, arra szántam a legtöbb időt. A többi tantárgyam pedig vagy gyakorlati volt, ahova nem nagyon tanultam elméletet (pl. matek), vagy pedig a tanár konkrétan kiadta, hogy melyik 100 kérdésre kell tudni a választ, és na, akkor azokat a kérdéseket kidolgoztam és tanulgattam. De emellett volt olyan tárgyam is, ahol szimplán a prezentációkból tanultam. Szóval eddig nekem 1 év alatt csak egy tantárgynál voltak konkrét tételek.
6/6 anonim válasza:
Vannak olyan tárgyaim, amikben egy sornyi állítás *felfogása* is több óra lehet, szóval ez változó nagyon. Inkább úgy mondanám, hogy minden vizsgára 5-6 napot hagyok, aztán ha nehéz a tétel,akkor 1-2 napot is kap akár, a többit meg gyorsan bevágom a maradék időben.
(Matek szak, 4. félév)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!