Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy átlagos egyetemi hallgató...

Egy átlagos egyetemi hallgató egy nap hány tételt szokott megtanulni vizsgaidőszakban?

Figyelt kérdés
Szakot is írjatok mellé legyetek szivesek, illetve azt is, hogy hanyadéves hallgatók vagytok.
2022. jún. 11. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem egészen így működik. Jó esetben az ember már szorgalmi időszakban ismerkedik az anyaggal, a vizsgára készülve pedig folyamatosan ismétel, nem X tétel/nap felosztásban egyesével tanulja őket.
2022. jún. 11. 21:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
en a kijegyzetelessel is tanulom, igy rengeteg tetelt at lehet nezni egy nap. alapszabaly nekem, hogy 1 db a4-es oldalnal nem lehet hosszabb egy teltel, mert annal tobbet elmondani amugyse lenne ido vizsgan. csakis a lenyeget, vazlatpontokba szedve.
2022. jún. 11. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. úgy végeztem el az egyetemet, hogy egy darab tételt sem tanultam... nálunk nem voltak konkrét tételek, csak szimplán meg kellett tanulni a félév anyagát és ennyi. Az államvizsgán sem, nekünk maga a diplomamunka védése volt csak.
2022. jún. 11. 22:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Most fejeztem be az első évemet gazdálkodás és menedzsmenten. Előző félévben egyáltalán nem volt olyan tantárgyam, ahol lettek volna konkrét tételek. Ebben a félévben pedig egy tantárgyból voltak csak tételek. Abból 46 volt, és kb. 4-5 nap alatt tanultam meg, az volt az utolsó vizsgám, és egyben a számomra legnehezebb, arra szántam a legtöbb időt. A többi tantárgyam pedig vagy gyakorlati volt, ahova nem nagyon tanultam elméletet (pl. matek), vagy pedig a tanár konkrétan kiadta, hogy melyik 100 kérdésre kell tudni a választ, és na, akkor azokat a kérdéseket kidolgoztam és tanulgattam. De emellett volt olyan tárgyam is, ahol szimplán a prezentációkból tanultam. Szóval eddig nekem 1 év alatt csak egy tantárgynál voltak konkrét tételek.
2022. jún. 12. 01:52
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
Az összeset. :D
2022. jún. 12. 06:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan tárgyaim, amikben egy sornyi állítás *felfogása* is több óra lehet, szóval ez változó nagyon. Inkább úgy mondanám, hogy minden vizsgára 5-6 napot hagyok, aztán ha nehéz a tétel,akkor 1-2 napot is kap akár, a többit meg gyorsan bevágom a maradék időben.

(Matek szak, 4. félév)

2022. jún. 15. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!