Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akkor is meg kell tartani az...

Akkor is meg kell tartani az egyetemen a vizsgát, ha csak 1 hallgató jelentkezett az adott időpontra?

Figyelt kérdés
2022. jún. 6. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2022. jún. 6. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, természetesen megtartjuk, akár írásbeliről, akár szóbeliről van szó.

Nyilván nem igazán szeretjük az ilyesmit, de nyugi, semmilyen negatív következménye nincs, nem lesznek nehezebbek a feladatok vagy szigorúbb az értékelés.

/egy egyetemi oktató/

2022. jún. 6. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor igen, ha a Neptunban a vizsga meghirdetésekor nem volt előre beállítva 1-nél nagyobb minimális vizsgázó-szám. Ha az oktató mondjuk minimum 3-ban adja meg előre, már a vizsga meghirdetésekor a vizsgázók minimális számát, és ennyien nem jelentkeznek határidőig, akkor a vizsgát nem köteles az oktató megtartani. Ugyanakkor az is szabály a legtöbb egyetemen, hogy 3 vizsgalehetőséget minimálisan biztosítani kell, úgyhogy ha csak 3 vizsga van meghirdetve, és abból egyre túl kevesen jelentkeznek, akkor is meg kell tartani azt a vizsgát.
2022. jún. 6. 21:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet, hogy te neptunban csak egyet látsz, viszont a tanár több tárgyból is vizsgáztat egyszerre.
2022. jún. 6. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:
36%
#4: Ha a tanár több tárgyból is vizsgáztat egyszerre, akkor a Neptunban a hallgatóknak is az összes vizsgázó száma látszik, nemcsak az adott vizsgára jelentkezőké.
2022. jún. 6. 22:17
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Igen? Én úgy emlékeztem, hogy ceak a saját vizsga látszik, de akkor tévedtem.
2022. jún. 6. 22:50
 7/9 anonim ***** válasza:
73%
Persze.
2022. jún. 7. 05:01
 8/9 anonim ***** válasza:
45%
#6: Rosszul tudod, mint azok is, akik lepontozták az #5-ben írt helyes válaszomat. Több, egyidejű vizsga esetén a vizsgázók számánál nemcsak a saját vizsgára jelentkezők száma látszik. Ha a tanár ugyanarra a vizsgaidőpontra több vizsgát is meghirdet, akkor a Neptunban látszik a hallgatók számára az arra az időpontra jelentkezett összes vizsgázó száma. Ez száz százalék, hogy igaz. Most is éppen egy olyan vizsgára készülök, ahol több vizsgázót mutat a Neptun, mint amennyien fölvették azt a tárgyat, amit én. Megnéztem a vizsga részletes adatait, s ott jelezve is van, hogy más jelentkezett hallgatók milyen más tárgyakból vizsgáznak ugyanabban az időpontban.
2022. jún. 7. 07:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
#8: Te tudod rosszul. Valóban létező dolog amit írsz, de nem automatikusan van így, ezt külön be kell állítani. Nem mindegy, hogy egyetlen vizsgához van megjelölve több tárgy/kurzus, vagy formálisan külön vizsgák vannak meghirdetve, csak "véletlenül" ugyanabban az időpontban és helyszínen. Ellőbi esetben látszik a többi hallgató, utóbbiban nem.
2022. jún. 7. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!