Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Középszintű töri érettséginél...

Középszintű töri érettséginél mennyire szigorúak?

Figyelt kérdés
Holnap tudom még az írásbeli eredményét. Mindszentys feladatnál az Esztergomi érsek helyett simán csak érseket írtam, a 2. ipari forradalomnál az esszében század helyett évszámot írtam, 1850-1910-es évekig. Ez ismétlő érettségi, már régen rendes érettségiztem, 2016-ban, így nem tudom most hogy megy ez az egész. Igen, ott van a megoldókulcs, ettől gondolom annyira nem lehet eltérni.
2022. máj. 29. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a javítókulcsot. Egyértelmű minden esetben. [link]

Az esztergomi zárójelben van, tehát a válasz nélküle is elfogadható. Tájékozódás térben, időben, ipari forradalom: Rögzíti, hogy a 19. század második felében / utolsó harmadában / a 20. század elején zajlott a második ipari forradalom. Szerintem elég egyértelmű, hogy 1850-1910 az a 19. század második fele és a 20. század eleje. [link] -- szövegértés ismét 4. oldal: Amennyiben az útmutató példákat sorol fel, akkor a felsorolt példák közül a

megadott számú vagy azoktól eltérő más helyes megoldás(ok) ér(nek) pontot.

Tehát eltérhetsz, ha helyesen fogalmazod meg a választ. Ez mindig is így ment, minden útmutató, így készül. Helyes megoldást nem lehet áthúzni, és ezt mindig feltüntetik a javítási útmutatóban. Érdemes, ha jövőben érettségire készülsz, elolvasni ezeket.

2022. máj. 29. 16:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, inkább rákérdeztem, így vagyok nyugodtabb. Hajlamos vagyok erre a túlaggódásra. Amikor más tárgyból emelteztem, ott emlékszem, hogy azért csak a megoldókulcs alapján szoszerint fogadtak el mindent, tehát teljesen objektíven. Ne kérdezd, hogy hogy jön ide ez. :D De köszi mégegyszer.
2022. máj. 29. 16:54
 3/5 A kérdező kommentje:
szó szerint*** elnézést.
2022. máj. 29. 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj, csak sokszor találkozom olyanokkal, akik azért buknak sok pontot érettségin, mert nem néznek meg előtte egy pár feladatsort, javítási útmutatót. Ezt tudom neked ajánlani a jövőben, hogy tényleg tudom hosszú, de sok pontot tud az ember vele megmenteni.
2022. máj. 29. 20:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon rendes volt a tanár. A források közül csak 1-ről írtam, s 2 pontot vont le a 33-ból. :) Köszi a választ. :)
2022. máj. 31. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!