Orvosi egyetem? Fizika

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval az van hogy választás előtt vagyok a faktban. Szeretnék orvos lenni, vagy legalábbis belegondoltam, és közelebb érzem magamhoz mint a többi "állást" "hivatást".

Szeretem a bioszt, mindig érdekelt és mindig jó voltam benne. A biosz résszel nem is lenne baj, csak úgy ott a kémia és a fizika. Nos a fizikát azt szeretem és abból jó is vagyok, a kémia az ennek az ellentétje. Sosem szerettem a kémiát, nem voltam jó benne.

Emelt fizika és emelt biosszal talán bejutnék, DE sokan mondták hogy bent a kémia amit jobban "fel lehet használni" és hogyha az egyetemen emiatt kibuknék azután mihez kezdenék? Emelt fizika, emelt biosszal?.... Szóval nagyon tanácstalan vagyok hogy merjek e elindulni vagy sem. Merjem e beirni faktnak a kémiát vagy sem...stb

Szóval az lenne a kérdésem :hogy az egyetemen tényleg a kémia az ami jobban kell? Fizikával nagyon hátrányba lennék? Mennyire nehéz az egyetem?

2022. máj. 29. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosira bejutni is nehéz, elvégezni is nehéz, ráadásul nagyon hosszú a képzés. Ha a kémia nem megy, akkor szerintem nem igazán jó választás. Akkor menj orvosira, ha az orvosi pálya életed álma. Ha csak úgy tetszeget, akkor felesleges kínoznod magad. Esetleg érdemes gondolkozni a rokon területeken: védőnő (ha nő vagy), gyógytornász, ápoló, orvosi műszerész.
2022. máj. 29. 11:45
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Amennyiben a kémiát nem szereted és a gyengéd, ne vállald belőle a faktot.

Párom vegyészmérnöknek készül, nagyon okos, remek gondolkodása van. Amikor középszinten tanulta a kémiát szín ötös volt, most viszont szenved a hármasért.

2022. máj. 29. 11:55
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Megpróbálhatsz először kémia faktot felvenni, aztán ha nagyon nem tetszik még mindig válthatsz.
2022. máj. 29. 12:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves és segítő kommenteket.

Igen, jobban átkell gondolnom.

2022. máj. 29. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Emelt szinten egyik sem könnyű. De ha az egyiket meg tudod tanulni, a képességeid megvannak a másikhoz is.

Az orvosin a kémia fajsúlyosabb, ez tény, érdemes kémiával menni. Ettől függetlenül is csupa olyan dolgot kell ott tanulni amiről középiskolában nem hallott az ember, szóval így is-úgy is fel kell kötni majd a gatyát.

Gondolkodj azért majd hogy milyen más terveid vannak az orvosin kívül.

2022. máj. 29. 13:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket.

Átgondoltam, ma csak ezen gondolkodtam.

Lemondtam róla.

Emelt törit és emelt angolt írtam be. Ez általában mindenhol elfogadhatóak. Azt tudom hogy műszakin nem szeretnék lenni. Majd ha kicsit idősebb leszek mégegyszer átgondolom.

Köszönöm a kommenteket. :-)

2022. máj. 29. 21:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Én most vagyok negyedéves az orvosin, emelt kémiával jöttem . Viszont fizika tagozatos voltam . Az évek alatt jól jött az a fizika tudás , elég sok mindenhez kell. A biofizika nem egy vészes tárgy , ezen kívül élettanon sokszor előjött a fizika . Kémiából a biokémia rész a mumus, de azt gimiben alig jön el.( bioszon talán )

2022. máj. 30. 06:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Régen csak biológia-fizikából lehetett az orvosira felvételizni, kémiából nem.

Viszont az orvosoknak sokkal hasznosabb a kémia, mint a fizika.

Egyébként pont nem ezek a tárgyak lesznek később nehezek, hanem az összes többi.

De töri-angolt választani az orvosi helyett? Akkor talán nem tudod még, mit is akarsz valójában.

2022. jún. 1. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Én azért ezt a helyedben átgondolnám. Sok az illúzió az orvosis kémiával kapcsolatban. Igazából a klasszikus középiskolai kémiából nem kérnek sokkal többet számon, mint az emelt érettségi anyaga, sőt, van, amiből kevesebbet (pl. számítások.)Inkább a biokémia lesz a hangsúlyos, azt viszont sokkal érdekesebben, jobban oktatják, mint a gimik. Emellett tudják, hogy sok középiskolában pocsék a kémia oktatása, ezért alapoktól oktatják újra, sőt, van, ahol szintfelmérőt íratnak, és aki tényleg nagyon alap dolgokon elhasal (általában a fizikások) nekik van kötelező korrepetáció is. Szóval ha csak arról van szó, hogy nem tetszik a kémia, mint középiskolai tárgy, de a biosz és a fizika igen, a bejutást érdemes biológia-fizika kombinációval megoldani, utána meg az egyetemen komolyan venni a kémiát. Aki bioszból és fizikából jó, annak megvan a logikája a kémiához is valószínűleg, csak középiskolásként sokan nem szeretik a tárgyat.
2022. jún. 3. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!