Normális, hogy rengeteget tanulok szóbeli érettségire mégis néha úgy érzem semmit nem tudok?
Én anno alig tudtam pár mondatot 1-1 tárgyból, mégis átmentem. Abszolút lehetetlennek tűnt, de addig faggattak, hogy csak összejött egy 2-es.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hanyagold.
Igen, ez nekem is működik. A problémám inkább az emelt szintű matek szóbelivel van, ahol pontosan kell tudni a definíciókat, tételeket és bizonyításokat.
25 tétel van, nagyjóból 150 oldal🥲
Nyugi. Én egyetemen tegnap mentem át számvitelből. 5-6 napot tanultam a féléves anyagra. Biztos voltam benne, hogy bukó, és láss csodát, átmentem hármassal. (Tuti amugy, hogy ilyen éppenhogy 3-mas lett.)
Össze-vissza írogattam mindent... Bemagolt könyveléseket. Fogalmam sincs, hogy hogy, de sikerült.
Ha nekem ez sikerült, neked ez semmi lesz. Hajrá!
Ellenőrizd vissza a tudásodat?
Írd ki kulcsszavakban a tétel főbb pontjait (egy kisméretű post it elég erre) és az alapján próbáld meg felidézni a tanultakat, ha nem megy teljesen kívülről. Ha kulcsszavak alapján se megy és magába a tételbe is bele kell lesned többször is sűrűbben, akkor tényleg nem tudod rendesen...
Az még oké, ha előfordul, hogy megakadsz és kell egy hívószó, hogy tovább tudd folytatni, mert a tanár is segíteni fog ebben a formában. A lényeg, hogy nagyrészt gördülékenyen kell mennie a feleletnek.
Ha előfordul olyasmi, hogy valami az istenért nem akar a fejedben maradni, akkor azt vagy fotózd ki telefonnal, vagy írd ki külön magadnak és szánj minden nap egy kis időt arra, hogy megragadjon. Ez főleg fogalmaknál, magolósabb részeknél jön jól.
Egyébként nekem volt olyan, hogy tételekkel álmodtam és 3 órát aludtam összesen emiatt.
A magamtól kérdezgetés is előfordult már. Kajálás, wc-zés, fürdés, rosszabb esetben alvás közben is a tételek pörögnek a fejedben. Ezzel kapcsolatban nem tudok mit tanácsolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!