Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért erőltetik rá sok gyerekr...

Miért erőltetik rá sok gyerekre a gimnáziumot, szakközépiskolát, majd a felsőoktatást?

Figyelt kérdés
Hiába jó tanuló valaki általános iskolában, ha az alkatát, vagy személyiségét, családi hátterét, anyagi helyzetét stb. figyelembe véve egy szakmunkásképző lenne számára a legalkalmasabb. Mindenki beiratkozik, vagy beiratják a tanulmányi átlagának megfelelően elérhető legmagasabb oktatási intézménybe, mikor arra sok esetben a gyerek nem is alkalmas. Sok gyerek elpocsékol 4 évet az életéből, az önmagában semmit sem érő érettségivel, meg aztán a büfé szakokkal sokán ráhuznak erre még néhányat.

2022. máj. 22. 17:40
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

20#

Én sem bírtam sokáig. Jó nekem itthon a 400-450 nettó is. Valaki viszont éveket lehúz így, időnként hazajön. Köztük olyanok akiknek anno nem fért bele a családi büdzsébe szalagavató, érettségi stb, majd egyetemi, főiskolai élet és akkor még finoman fogalmaztam, részletezés nélkül.

2022. jún. 9. 12:05
 22/25 anonim ***** válasza:

Naiv valaki ha erre bízza magát egyedül.

[link]

Na ilyen történetek nem derülnek ki, csak a szórólapon a 400-500 ezer forintos ígéret random újság cikkeket kivágva. Ez alapján a középkori céhes inasképzés stabilabb lehetősége volt ilyen helyzetű embernek. Senki ne feleddje 14 éves kamasznak oda nyomni nem megoldás a helyzetére, ha az anyagiak nincsenek rendben.

2022. jún. 11. 18:26
 23/25 A kérdező kommentje:
Ez valóban probléma. Mi is csináltunk mindenfélét gyakorlaton, csak azt nem amit kéne. Aztán egymást segítve, valahogy mégis elvégeztük néhányan a szakmát. Akik viszont kibuktak, akkor se lehetett volna mit kezdeni velük, ha normális oktatás van. Apám ki is volt akadva néhányszor. Egyszer akkumlátor cipeltetésnél, hülye 17 évesként nem foglalkoztam vele, hogy mi az a szutyok a szélén, ki van ülve a szélére az akkumulátorsav. Egy év után dobhattam el a munkás overallt, amit 2 évre adtak. Meg az ő idejében azt mondta, hogy a mester addig nem ment el a diákok felől, amíg meg nem csinálták a szakfeladatot. Szóval tapasztaltam a jelenlegi rendszer negatívumait és dűhít, hogy mégis igazat kell adnom az egykori "mesteremnek", miszerint aki akarja így is el tudja végezni a szakmát.
2022. jún. 12. 11:07
 24/25 A kérdező kommentje:
Hitelt érdemlően persze. Az önképzést követően, eleinte vétettem olyan hibákat, hogy nem igaz, csak a legelső sinter munkahelyemen még ezek belefértek.
2022. jún. 12. 11:33
 25/25 anonim válasza:
Lassan ott tartunk hogy amit a nyolc általános iskolát végzett ember tud azt egy robot is tudja
2022. szept. 2. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!