Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudok tanulni, valami tipp?

Nem tudok tanulni, valami tipp?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen veszem rá magam a tanulásra, ha el is kezdem, 20 perc után elfárad az agyam, és ilyenkor fel se tudom fogni az elolvasott dolgokat

18 éves vagyok, érettségizek, két hét múlva szóbelizek

Mindig négyes-ötös dogákat írtam, mert megjegyeztem azt, amit hallottam órán, ezért otthon nem is tanulgattam, csak átnéztem óra előtt.

Ezért nem nagyon szoktam hozzá a tanuláshoz, de most kellene, hogy szóbelivel felhúzzam a jegyeimet, és mehessek egyetemre

Mindegyik tételből tudok rizsázni, de ez így nem elég ahhoz, hogy jó eredményem legyen

2022. máj. 21. 12:31
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Koncentráció fejlesztése

2. Lelki gyakorlat a tanulás szeretetéért

3. Új szokások kialakítása, begyakorolva

4. Sportolás

5. Megfelelő folyadék- és táplálékbevitel

2022. máj. 21. 13:05
 2/3 anonim ***** válasza:
62%

Egy könyvet tudok ajánlani a témában: Joshua Foer - Einsteinnel a Holdra

Ami alapból nem érdekel, azt nem fogod tudni soha érdemben megtanulni, csak bemagolni(memorizálni) bizonyos időre, aztán elfelejted. A magoláshoz pedig a legfontosabb az ismétlés.

Ebben a könyvben viszont bemutatnak egy olyan trükköt, amivel a magolást könnyíteni lehet.

2022. máj. 21. 14:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Értelmes, lelkiismeretes ember nem magol, hanem kérdezve, analizálva, szintetizálva, stb. tanul.

Joshua Foer könyvének a lényege az elmepalota megalkotása. A palota lehet utca, könyvtár, földalatti járat, 5 érzékszervhez való köthetés, stb.

De írom, a lényeg a megértés általi memorizálás lenne, amire Joshua nem tért ki. Egyoldalú a könyv.

Az 1-es válaszomban közölt lelkigyakorlat célja, új szokásrendszer felépítésével összehangolva, hogy általánosságban szeresd a tanulást.

Az információ ajándék. Te döntésed, hogy mit kezdesz vele.

2022. máj. 21. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!