Hogyan lehet a logikai gondolkodást fejleszteni?
Jövőre szeretnék Ausztriába az egyetemre felvételizni és van a felvételi tesztnek egy logikai része is, ahol számsorozatoknál kell rájönni, mi a hiányzó elem, mindenféle formák vannak stb.
Jó tanuló voltam/vagyok, azt gondolom, hogy az életben van logikám, matekból is 4-es voltam, de eddig még egy ilyen feladatot nem tudtam megoldani, ránézek és csak nézek, hogy mi van??? Tiszta hülye vagyok ezekhez, pedig nem vagyok buta. Nem akarom, hogy ezen múljon.
Természetesen fejleszthető!
1. Hasznos tulajdonság az igazság, kitartás végsőkig való szeretete.
2. Magyar nyelvtan tanulásával kapcsolatban a gyakorlás célja, fogalmi gondolkodás és a funkcionális szemlélet felöl való megközelítés.
3. Raymond Smullyan könyvei.
4. Brilliant.org.
5. P. D. Magnus: Forall x - Calgary - An Introduction to Formal Logic.
6. A matematika és a programozás kellő elméleti alapozása (logika tudományának szabályainak betartása, lásd Körmöci Katalin könyvét) után, tudatos (nem sablonos) feladatgyakorlás.
Lemaradt.
7. Elemző sakkozás.
8. Go játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!