Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tanítanak tanárjelölteknek...

Mit tanítanak tanárjelölteknek mostanában az óratervekről? Úgy dióhéjban...

Figyelt kérdés
Meg van adva, hogy hogyan nézzen ki, mi legyen benne, vagy épp az a jó, ha mindenki a saját képére alakítja a munkája során mondjuk attól is függően, hogy egyáltalán milyen iskolában és milyen tantárgyat tanít, hiszen az a lényege az egésznek, hogy a tanár munkáját segítse? Ha nem ez a lényege, akkor egyáltalán mi értelme van, mi a célja, mit mondanak? Minden egyes órára kell írni, azt tanítják, vagy elég bizonyos tanórákra? Pl. amikor új anyagot kezd egy csoport, akkor még mondjuk értem, hogy jó, ha van az órának valami felépítése, hogy logikus, könnyebben követhető legyen a gyerek számára, de amikor mondjuk nincs új ismeret, csak a már megtanultakat kell gyakoroltatni egész órán, akkor is ugyanolyan formátuma legyen az óratervnek, azt mondják, vagy akkor esetleg elég egy lista azokról a tankönyvi feladatokról oldalszámokkal és feladatszámmal, amiket végig kéne csinálni az adott órán?

2022. máj. 7. 15:13
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Azt tanítják, hogy olyan legyen, mint amit a minősítéshez kérnek, merthogy azt kérik, azt fogadják el legkönnyebben.

Tervezet úgysem kell a tanításhoz, csak amíg tanulsz (meg amikor minősülsz), hogy igazold, hogy végiggondoltad, kidolgoztad, készültél.. Órán elég a vázlat a munkádat segíteni.

Én jelenleg gyakorlaton vagyok, a mentorom elé raktam a tervezetet, ő meg annyit mondott, hogy elhiszi, hogy jó, 30 éve nem foglalkozott ilyennel...

2022. máj. 7. 22:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!