Mikortól kezdhet gyakornkoskodni egy egyetemi tanuló gazdasági szakon?
Két év egyetemre járás után rájöttem, hogy a szak, amit választottam, nagyon nem az én világom, nem érné meg, hogy befejezzem, így ezután otthagyom.
Szeptembertől levelezőn el szeretném kezdeni a gazdálkodás és menedzsmentet a Corvinuson, és minél hamarabb el szeretnék kezdeni dolgozni és/vagy gyakornoki munkát végezni.
Lehetséges, hogy már elsőévesként felvesznek a szakomhoz kötődő munkahelyre vagy akár gyakornoknak? (Nyilván nem várom el, hogy máris fizetést adjanak, a munkavállalásnál elsősorban mezei diákmunkára gondoltam kb bárhol, de gyakornokoskodni is szeretnék mellette)
Nem igazán tudom mik a lehetőségek, eléggé burokban éltem eddig, mert a jelenlegi egyetemen a rengeteg tanulás miatt szóba se jöhetett semmilyen plusz munka, így nem is tudom hogy működik a dolog.
Szerintem lehetséges, bár én nem ilyen szakon tanulok. Próbálkozni mindenképp érdemes.
Én fél év után kezdtem gyakornokoskodni.
Az, hogy ilyen állásokl, cégek érdekelnek nem mindegy.
Én több helyen is voltam nyílt napon, és az a tapasztalatom, hogy az első félévben nem szívesen vesznek még fel a nagyobb cégek, csak számlázni meg hasonló repetitív munkákra.
Második félévtől már érdemes nézegetni a dolgokat, de a második-harmadik év az, amikor gyakoriak az internship megkeresések.
Én pl. még csak a második félévemen vagyok, de bár megkeresett egy fejvadász, hogy szeretnének alkalmazni.
Szerintem ami jó lehet, hogy már az első nyaradon jelentkezz summer internship-re, utána nagyobb eséllyel fognak részmunkaidőben alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!