Meg fog bukni a húgom?

Figyelt kérdés
Ha húgom most 8.-os és nem tanul normálisan, 2-3-as tanuló, 376 óra hiányzàsa van összesen és matekból meg földrajzból nincs elég jegye és már csak másfél hónapja van, kismilliószór leültem vele tanulni, többszöris szépen kértem hogy tanuljon, meg ne hiányozzon annyit, én most 23 éves nő vagyok és a húgom hozzám költözött amióta elkezte a 7 osztályt, és az én felelősségem, meg nem akarom hogy elcsessze az életét a lustasága miatt, most nagyjából kezdi összeszedni magát de ígyis kevés jegye lesz az elöbb említett tantárgyakból, plusz még a sok hiányzás, megfog bukni? Vagy osztályozó vizsgára kell majd mennie? (ez még a jobbik helyzet) vagy már 8.-ban nem buktatnak ezért csak akkor ha pl rossz magatartású, 1-es tanuló stb, mert a húgom alapból kedves és segítőkész de nagyon lusta tanulni, magatartása az példás a szorgalma meg jó, az osztályfőnökével beszéltem, azt mondta hogy "a hiányzás nem számít ha van mindenből elég jegye" akkor csak majd osztályozó vizsgára megy majd nem? Ha valaki tudd ennél többet akkor kérem segítsen, vagy nem tudom hogy ez iskola függő e vagy sem, nálam ilyen gondok nem voltak mert igaz énis sokat lógtam de volt mindenből jegyem és jobb tanuló voltam, szóval tényleg megköszönném ha valaki írna valamit mert nyugtalan vagyok és a munkámatsem tudod így normálisan végezni. Előre is köszönöm aki segített!
2022. máj. 3. 13:54
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%

tudtommal már 250 óra hiányzás után kötelező az osztályozó vizsga.

De nézd meg az iskola házirendjét, ott tuti benne van.

De hogy jött össze ilyen rengeteg hiányzás? Nem ment el a suliba? Honnan szereztetetk igazolást egyáltalán?

2022. máj. 3. 14:03
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

11/1994. MKM-rendeletet:

20. § (6) bek.

„(6) Ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen

a) a közoktatási törvény 8. §-a (1) bekezdésének c) pontjában meghatározott iskolai nevelés-oktatás általános műveltséget megalapozó szakaszában a kettőszázötven tanítási órát,

b) a közoktatási törvény 8. §-a (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszában az elméleti tanítási órák húsz százalékát,

c) alapfokú művészetoktatási intézményben a tanítási órák egyharmadát,

d) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja

és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén nem osztályozható, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen.”

2022. máj. 3. 14:04
 3/27 anonim válasza:
100%

Tavaly egy győri bíróság kimondta, hogy ha van elég érdemjegy egy tantárgyból, abból nem kell osztályozóvizsgát tenni.

[link]

Szerintem beszélj a matek és földrajz tanárral, és találjatok ki valamit,, mondjuk feleltessék többet, vagy adjanak neki szorgalmi feladatot, stb.

2022. máj. 3. 14:05
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
3: de pont azt írja, hogy NINCS elég jegye....
2022. máj. 3. 14:13
 5/27 anonim válasza:
100%

Bocsánat, #3 vagyok, én úgy értettem a szöveget, hogy csak matekból és földrajzból nincs elég jegye, ami szerintem még azért megoldható.

Felettem írták, hogy a hiányzás önmagában maga után vonja a osztályozóvizsgát, arra írtam, hogy szerencsére azért nem. :)

2022. máj. 3. 14:24
 6/27 anonim ***** válasza:
85%
Osztályozó lesz.
2022. máj. 3. 14:24
 7/27 A kérdező kommentje:
#1 oksi köszi, megnézem, úgy hogy dolgozok, és reggek 6-kór indulok de csak delután 3-ra érek haza, addig meg nem tudom mit csinál a húgom, volt olyan első félévben hogy tényleg beteg volt (covid) és akkor még jó hogy itthon maradt, énis itthon maradtam vele, de legtöbbszőr csak lógót az a marha, és most baj lett a végén.
2022. máj. 3. 14:25
 8/27 A kérdező kommentje:
#6 ez 100% biztos? Kimondhatatlanúl örűlnék neki😅
2022. máj. 3. 14:25
 9/27 anonim ***** válasza:
53%
Hát nincs elég jegye. Ha nem áll bukásra, akkor osztályozó vizsga lesz. De én azért is aggódnék, hogy ilyen jegyekkel, hozzáállással milyen középiskolába fog kelleni...
2022. máj. 3. 14:49
 10/27 anonim válasza:
53%
Szinte biztos, hogy nem buktatják meg. Nálunk is átrángattak mindenkit 8.-ban, mert egy tanárnak se volt kedve pótvizsgát szervezni 8.-osoknak.
2022. máj. 3. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!