Egy tanárnak el kell mondani nekem (ha én ezt kifejezetten kérem) hogy az éves tantárgyi átlagom mégis hogyan jött ki?
Átlagot számolni bárki tud, de mióta E-Kréta van, még számolni se kell, mert a kréta azonnal mindig naprakész átlagot ír ki.
Ráadásul az is látható melyik jegy milyen súllyal esik az átlagba (nagydolg 200% súly, beadandó 33% súly, felelet 100% stb)
Na ha ez így van és a kréta kiszámolja az átlagot, és a tanár tök mást közöl felém, akkor neki számot kell adnia az az átlag amit ő számol, az mégis hogy jön ki?
Mert ez elemi matek, ezen nincs mit magyarázni..,
pl 5,5,4,3 átlaga ha mind 100% súlyú, akkor 4,25. csak példa.
Ha a tanár szerint nem ennyi, akkor nem kell számot adnia hogy számolta ki amit kiszámolt?
", még dönthet úgy a tanár, hogy egyik dolgozat nagyobb súllyal esik latba vagy bármi egyéb"
Akkor te a kérdést sem értetted, tán olvasd el még 1x...
leírtam világosan:"Ráadásul az is látható melyik jegy milyen súllyal esik az átlagba (nagydolg 200% súly, beadandó 33% súly, felelet 100% stb)"
igen, dönthet úgy hogy X dolgozat nagyobb súllyal esik latba, és ezt a döntését a krétában világosan le is kell adminisztrálnia (pl nagydolg 200% súllyal, vagyis ha az 5-ös lesz, az olyna mintha kapásból 2 ötöst kapnék)
ezek mind-mind láthatóak a krétában. És még így se stimmel az átlag!
Nem kérhetem számon hogyan számolta ki amit kiszámolt?
Vezesse ott le előttem hogy számolta ki! ezt nem kérhetem?
De miért is nem? Hát ha minden korrekt , akkor nincs mit titkolnia.
"Sajnos szerintem nem fog válaszolni neked korrekt módon, „
Hát már nem is nekem kell válaszolnia, én megkérdeztem, nekem nem válaszolt, ment egy levél a tankerülethez, ahol is berendelték a tanárt, és ott a tanker vezető előtt kell megmondania hogy jött ki az átlag (és ennek megfelelő év végi jegy..)
Ha nekem nem mondta meg, majd ott megmondja. Csak ott csöppet más a légkör.
Nem tök mindegy, hogy mennyi az átlagod? Lehet az átlagod 4,2 vagy 4,5 vagy 4,7 a tanárnak mindháromra joga van négyest adni.
Sejtésem szerint a tanárod nem állította be valamelyik jegyezd súlyozását rendesen. Vagy a kedvenc alapítványi iskolás kérdezőhöz van szerencsénk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!