Hogyan tovább ha otthagynám az egyetemet?
20 éves egyetemi hallgató vagyok és 2 évnyi szenvedés után közel állok ahhoz, hogy otthagyjam az egyetemet.
Egyre nagyobb meggyőződésem az, hogy az egyetem manapság egy divat és emiatt sokan bele sem gondolnak, hogy a tovább tanulás nem nekik való.
Úgy gondolom én ebben a cipőben járok, eljutottam idáig és nem visz tovább az agyam, egyik tantárgyat bukom a másik után.
Talán túl nehéz szakot választottam anno.(járműmérnöki)
Felvetődött bennem a gondolat, hogy otthagyjam az egészet és inkább elvégezzek egy szakmát. Tapasztalataim alapján egy a szakmájában jeleskedő és keresett szakember többet kereshet mint egy mérnök.
Érzelmi szempontból nagyon megviselne, mert csalódás lenne ez magamnak is és a családomnak is. Valamint szégyenlném magam ha belegondolok, hogy mennyi idő és pénz elment erre.
Félek attól, hogy diploma nélkül nem lehetnék sikeres ember (a diplomaszerzés lehetetlennek tűnik)
Tudnátok írni pár gondolatot, tanácsot? Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!