Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki nem lehet elsősegélynyújtó?

Ki nem lehet elsősegélynyújtó?

Figyelt kérdés
gondolok arra ha például pánikbeteg vagyok lehetek még elsősegély nyújtó? illetve mikor nem lehetek?
2022. ápr. 9. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Az elsősegélynyújtás egy rakat tényezőtől függ. Például egy olyan ember, aki elájul a vér látványától, attól még egy újraélesztést el tudhat végezni. Ha pánikbetegként egy adott szituációban nem tudod kontrollálni magad, akkor ott inkább ártasz, mint használsz, de más esetekben tudhatsz segíteni másokon.
2022. ápr. 9. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha a kérdés arra irányul, hogy a jogosítványhoz szükséges elsősegély tanfolyam alól felmentést kapsz-e, ha pánikbeteg vagy, a válasz az, hogy nem. Ilyesfajta "felmentés" nem létezik. Az más kérdés, hogy éles helyzetben mit teszel, mennyire segítesz és mennyire nem. Bár legtöbbször ha hívod a 112-t, az már bőven elég, ott úgyis mondani fogják, hogy mit és hogyan csinálj.
2022. ápr. 9. 14:51
 3/5 anonim ***** válasza:

„Ha a kérdés arra irányul, hogy a jogosítványhoz szükséges elsősegély tanfolyam alól felmentést kapsz-e, ha pánikbeteg vagy, a válasz az, hogy nem.”

Elsősegélytanfolyamra nem kötelező menni, anélkül is lehet vizsgázni. Csak a vizsga a kötelező.

2022. ápr. 9. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Igazad van 3-as, elírtam, a vizsgára gondoltam.
2022. ápr. 9. 15:11
 5/5 A kérdező kommentje:

munkahelyemen szeretnének hogy én legyek a kihelyezett elsősegély nyujtó. De nem tartom magam megfelelő embernek erre.

úgy sejtem nagy felelősséggel jár ami lelkileg nagy teher számomra

2022. ápr. 9. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!