Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A "Google Scholar"-on hogyan...

A "Google Scholar"-on hogyan lehet elérni, hogy a teljes cikk megtekinthető legyen, ne pedig csak az absztrakt?

Figyelt kérdés

Sok cikket megnyitottam, de mindegyiknél csak egy rövid bevezető van ott, valamint azt az üzenetet kapom, hogy "Ön nem jogosult a tartalom megtekintésére".

Hogy jogosult legyek, fizetni kell, regisztrálni vagy mit? Ha ilyen a Google Scholar, akkor miért olyan népszerű?

2022. ápr. 4. 17:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy cikk az adott újság tulajdona, és csak az absztrakt nyilvános.

Sci-hub on nagy valoszinuseggel le tudod ingyen szedni a cikket doi szam alapjan

2022. ápr. 4. 18:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja, a lapok, ahol a cikkek megjelennek nem mindig ingyenesek. Vannak open access források, illetve egyetem/munkahely előfizetéseit kell megnézned, sok adatbázisra van nekik általában, és akkor azonosító vagy intézményi wifin keresztül pl. te is jogosult leszel elolvasni az egészet. Lesz olyan amit nem tudsz így se elolvasni, ha annyira extra fontos és máshol nem találod meg (vagy nincs ismerős akinek van hozzáférése és le tudja tölteni pl.), akkor meg tudod venni vagy kikölcsönözni, bár ahol én néztek ezek nem voltak olcsó mulatságok.
2022. ápr. 6. 13:09
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 7. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!