Segítség, hogyan tanuljak?
Már teljesen el vagyok keseredve,mert a matekhoz sík hülye vagyok,a többi tanulós-magolós tárggyal meg az a baj,hogy hiába ülök le,és tanulok,olvasok,egyszerűen nem ragad meg semmi.Ma is leültem fél 11-kor,jó mondjuk rengeteget kellett írnom,de aztán nekiálltam törit tanulni,és semmi nem ragadt meg 2 órás tanulás után.Már sírhatnékom van:(Holnap muszáj lesz még tanulnom törit,fizikát,föcit,franciát,de hogyan?Segítsetek,ti hogyan szoktatok tanulni?
16/L
Lehet, hogy valahol máshol járnak a gondolataid, szorongsz, esetleg szerelmes vagy?
Azt tudom tanácsolni, hogy ne görcsösen állj neki, hanem pl. a törileckét először olvasd el úgy, mintha egy regényt vagy egy újságcikket olvasnál. Utána olvasd el még egyszer, és ekkor koncentrálj a fontosabb részekre (pl. megjegyzendő személy-, helynevekre, évszámokra). Akár alá is húzhatod ezeket a lényeges részeket, vagy jelöld meg világos tollal. Így könnyebben meg fognak ragadni a tudnivalók.
Fel a fejjel, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!