Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizhetek más megyében?

Érettségizhetek más megyében?

Figyelt kérdés
Más megyében lakom, albérletben. Egy tárgyból szeretnék ismétlő érettségizni más megyében, ahol lakom, de nem itteni a lakcímem, ugyebár. Elfogadják így a jelentkezés? S középszintű esetében is megyeszékhelyen osztanak be? Mint pl emelt érettséginél?
2022. febr. 11. 02:18
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Középszintű jelentkezést iskolánál is leadhatsz, akkor ott fogsz érettségizni.
2022. febr. 11. 02:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a "baj" már leadtam a jelentkezést, befizettem az összeget is. De valaki mondta, hogy így érvénytelen, csak az eredeti lakcím szerinti megyében mehetek. De szerintem ez hülyeség.
2022. febr. 11. 02:49
 3/9 A kérdező kommentje:
E papíron, ügyfélkapun.
2022. febr. 11. 02:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem érvénytelen a jelentkezés.
2022. febr. 11. 10:14
 5/9 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor ezek szerint nincs gáz. Köszönöm szépen!
2022. febr. 11. 14:23
 6/9 anonim ***** válasza:

És akkor most megnyugodtál? :D És ha én meg épp az ellenkezőjét írom?

Hivatalos forrásban kell utánanézni. Amit itt olvasol, az semmi.

2022. febr. 12. 10:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát, infót nem találtam erről. De igazából most belegondolva, akik anno bejárósok voltak a suliban, a szomszéd megyéből, azoknak se a lakóhely szerinti megyében kellett. Ezen logika mentén haladva akkor itt se lehet gond, esetemben, főképp, ha érettségim van már. De, ha van valami hivatalos leírás erről, azt megköszönöm, ha valaki ide linkeli.
2022. febr. 12. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
OKTATÁS.HU
2022. febr. 12. 16:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Lakóhelytől függetlenül is be lehet nyújtani a jelentkezést. Megtaláltam közben. Köszönet.
2022. febr. 12. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!