Nyelvvizsga amnesztia lehetséges még idén?
Én úgy írom, hogy szerintem nem
lesz, hogy engem is érintene. Sehol nincs róla hír, a HÖOK nem támogatja. Szerintem már kár ebben reménykedni. Legalább beszédtéma lenne, de tényleg nincs róla szó semmilyen formában.
#kérdező,
Én ez elhiszem neked. A nagyobbik fiam a diplomához 3x futott neki a német vizsgának, (jogi szaknyelvi) és nem volt sem egyszerű, sem olcsó. Már egy jogsi is 100.000-1.000.000Ft, ez is el van szállva. Infláció, drágulás, válság, 27%-os ÁFA kulcs.
Pont idén emeltek a nyelvvizsga árakon, nekem csak a szóbeli hiányzik, 26 ezer, 3 ezerrel drágább mint egy éve volt...egy komplex vizsga sok helyen már 40, és még hol van a felkészülés.
A. HÖOK-nek írtam azzal kapcsolatosan is, hogy ha az amnesztiát nem támogatják, akkor álljanak ki jobban a minőségi nyelvoktatás mellett (nagyon sok gimnáziumban kritikán aluli a nyelvoktatás), illetve biztosítsák, hogy minden egyetem minden hallgatója számára elérhető ingyenes nyelvoktatás legyen. Én például nem tudtam igénybe venni az egyetem alatt angol nyelvi órát csak egyszer, ami fizetős volt, és egy olyan tanár (inkább anglisztikás diák) tartotta, aki SOHA nem készített fel még senkit nyelvvizsgára. A 14 hét alatt egyetlen témát sem sikerült leadnia...
Régebben voltak diplomamentő programok, azoknak akiknek nincs meg a nyelvvizsgája. Még egyáltalán léteznek ilyenek? Vagy azt is eltörölték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!