Miért nem képezik ki a tanárokat az iskolai zaklatások kezelésére?
A tanár feladata a tanítás, a nevelés, mint főfeladat a szülő dolga.
Mit tehet a tanár, ha a zaklatás tényét a gyerek nem tudatja vele?
Ha a szülő megy panaszra, akkor ő csak hallomásból tudott eseteket panaszol, amihez társul még az elfogultság is.
Ne akarj pszichológusi szakvizsgát követelni bárki tanártól
.
4. Honnan tudod? Én tanárként végeztem és volt elég pszichológia és a zaklatás is téma volt.
Azért ne akarjunk már egy tanárral több szakot is elvégeztetni.
5
Onnan, hogy tanári szakról váltottam pszichológiára, drágaság. Onnan.
7-essel egyetértek. Én középiskolai tanárként végeztem, és a tantárgyi ismeret, amelyeket meg kellett tanulnunk aránytalanul sok volt, nagy részük még említés szintjén sem került elő még gimiben sem. Viszont a pszichológia és a pedagógia nagyon kevés volt. Vannak egyébként ilyen tanfolyamok a pszichiátrián, ahova akár tanárok is mehetnének, de általában nem is tudnak róla vagy eszük ágában sincs munkaidőn túl ilyeneken részt venni.
Ennek is megvan a maga pszichológiája. Általában azokat a gyerekeket zaklatják, akik valamilyen módon furcsák, és lehet, hogy pont emiatt a tanár is rossz szemmel néz rájuk. Innentől elég nehéz a tanárnak objektíven végiggondolni, hogy ki volt az áldozat és ki volt az agresszor. Általában csak azt látják, hogy pl. a gyerek hisztizik, kiabál, verekszik. Hogy ennek mi volt az oka, az nem is érdekel senkit. Ha meg panaszkodik a gyerek, akkor az a válasz, hogy nem kell mindenen megsértődni, csak játszottak, stb. Egy idő után meg a gyerek el sem mondja, mert tudja, hogy a tanártól úgysem kap segítséget. Szerintem is ez egy elég valós probléma, de a szőnyeg alá van söpörve. A tanárok nagyon leterheltek, keveset keresnek, stb.
9
Ne szard össze magad, agykutatásra, idegtudományra szakosodtam, nem klinikai pszichológiára. Nem mellesleg úgy beszélek munkaidőn kívül, ahogy csak akarok, engem ezzel a hülyeséggel nem zsarol senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!