Szakdolgozat hány százaléka lehet hivatkozás?
Figyelt kérdés
Meg van szabva, hogy hány százaléknak kell lenni saját gondolatnak?
Láttam pár szakdolgozatot és tele vannak hivatkozással
2022. jan. 31. 23:15
1/5 anonim válasza:
Általában az idézetek vannak korlátozva (nálunk maximum 10-15% lehet azt hiszem), a hivatkozás nem, sőt, ajánlott minél több szakirodalom alapján dolgozni. A hivatkozás sosem baj, nyilvánvaló, hogy nem a szakdolgozó "találja fel a spanyolviaszt", a lényeg a szakirodalom feldolgozása, elemzése, az alapján következtetések levonása, saját hipotézisek megalapozása.
2/5 anonim válasza:
"hány százaléka lehet hivatkozás?"
Ennek a kérdésnek fuss neki mégegyszer. :)
Illetve, ajánlom figyelmedbe a konzulensed segítségét és a módszertani órát/könyvet.
3/5 anonim válasza:
2-5 db nemzetkozi hivatkozas es 20-30 nem internetes hivatkozas mar eleg kell legyen
Az elmeleti attekinto az kb csak hivatkozas. A modszertan resz felig. Az eredmenyek resz foleg sjaat gobdolst es pici hivatkozas, mas eredmenyeivel valo oszehasonlitas
Menj el egy kutatasmodszertan orara
4/5 anonim válasza:
Nálunk a szakdoga útmutatóban az volt megadva, hogy min. 20 hivatkozás legyen az irodalomjegyzékben. Ezt a konzulensem még kevésnek is gondolta, kb.: 40 lett az enyém. Amennyiben a saját gondolat alatt az önálló kutatásod érted, nálunk 50-50 % volt meghatározva, de a konzulensem több elméletet szeretett volna, hogy mélyebben mutassam be a témám, így végül 60-40 % lett az elmélet javára. 60 oldalas szakdolgozatot írtam. Gondolom nálatok is hasonló arányok lehetnek, amennyiben hiányosan van leírva a szakdoga útmutatóban, kérj tanácsot a konzulensedtől!
5/5 anonim válasza:
#4 az enyémben 122 volt magyar és 19 nemzetközi. a minimumot írtam, mert a kérdező kérdéséből ítélve szakdolgozatot a kettesért ír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!