Miért lovagolnak az érettségi bizonyítványon a munkahelyek? Vannak olyan fiatalok, tisztelet a kivételnek, akik azt sem tudják mi a négyzetgyök ! Pl.
Szerintem egy ügyes nyolcadikos át tudna menni a kötelező érettségi tárgyakból. Valóban nem mindenki, és nem 100%-kal, de 2-esre megcsinálható. De change my mind.
Miért mit kell tudni? Olvasni, és írni plusz megjegyezni néhány szempontot. Ez fél órás meló (én komolyan nem értem, hogy mi kihívás van a magyarérettségiben, pedig teljesen reál beállítottságú vagyok). Matekon ott a függvénytáblázat, törin az atlasz, minden más csak fogalmazás és forráselemzés=szövegértés. Nem rég érettségiztem, szerintem a követelmény egy vicc. És igen, a 8-os kistesóm megoldja simán. Nem 100%-ra, de átmenne.
Az emelt más, abban már lehet valami kihívás. Még nem kötelező tárgyakból is, de ugye azt mi választjuk.
7: Ha már a magyart hoztad: önálló műelemzés általános iskolában nincs. Ilyet nem tanulnak, a szempontokat nem ismerik. Annak hiányában pedig elég nehéz...
Ezen kívül van szóbeli is, az érettségin olyan szerzők is vannak, akikről egy nyolcadikos diák még hírből sem hallott (pl. világirodalom általános iskolában egyáltalán nincs még). Az emelt magyar pedig még egy magyar szakos tanár számára is kihívás.
A matekban is elég sok új tananyag jön be középiskolában, a másodfokú egyenletek, a kétismeretlenes egyenlet, logaritmus, szögfüggvények, faktoriális, kombinatorika, Thalesz-tétel, most hirtelen csak ezek jutottak eszembe.
Magyarból megírni egy 4 oldalas elemzést egy 8.-as gyerek nem tudna.
A törin én is itt gondolkodtam, amikor 5 oldalas egy törilecke a nyolcadikos könyvben, hogy akkor mégis minek van töri a középiskolában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!