Mennyi napot foglalkozol egy héten a tanulással az egyetemen?
Hát ezt így nehéz megválaszolni. Heti 4 nap van órám. Nem tanulok óráról órára, de nem is kell, mert részt veszek az órán, figyelek, jegyzetelek, mindent értek. (Ha nem, akkor zh előtt kicsit stresszesebb a felkészülés)
Talán minden nap foglalkozom vele, mert ebben dolgozom, plusz ha valamelyik szaktársnak kell segítség, akkor segítek. Durvább időszakban zh-k előtt minden tárgyra rászánok minimum fél napot.
Vizsgaidőszakban amíg nincs meg minden vizsga, addig csak tanulással foglalkozom, minden nap. Így decemberben/január elején végzek. Ez elég egy 4,6-os súlyozott átlaghoz.
Szóval a tanulással majdnem minden nap, de konkrétan az egyetemre keveset. Persze nehéz megmondani, hogy amit tanulok, az az egyetemre van-e. Mert ugye a téma ugyanaz, csak nem az egyetem miatt tanulom.
Első félévben nekem heti 4 nap voltak az esetek többségében óráim.
Eleinte heti 4-5 napot tanultam, de aztán rájöttem, hogy semmi értelme ennyire előre készülni a vizsgákra, helyette átálltam arra, hogy a ZH-k előtt 1-2 héttel kezdtem el tanulni és csak egy, max kettő tantárggyal foglalkoztam egyszerre.
Szóval nekem nem vált be ez az óráról órára készülés.
4,0 átlaggal zártam az első szemesztert.
Szorgalmiban a beadandók, órai feladatok mondjuk heti 3-6 órát adnak ki, szeretem elosztani a tennivalókat.
Minden órán ott vagyok, jegyzetelek, figyelek, így ezzel is tanulok, de természetesen sok időt visz el. Heti 3 napon 8tol vagy 10től 17:30ig/19:30ig tartott most pl előző félévben. Negyedik napon csak délelőtt volt órám.
Zh-ra 2-3 napot tanulok (napi 2-6 órát), vizsgára 1-7 napot, napi 8-12 órát. Nyilván ez tantárgytól is függ.
Elméleti szakom van, így gyakorolni nagyon nem kell, csak megjegyezni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!