Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha van egy jó közép szintű...

Ha van egy jó közép szintű érettségim, de az emelt nem sikerül jóra, akkor kérhetem azt, hogy csak a közepet számítsák bele?

Figyelt kérdés

Elég jó vagyok bioszból, most érettségizek majd közép szinten, jövőre meg tervezem az emeltet. Már elég sok feladatot megcsináltam emelt szinten, és mikor gyakorlok, akkor a közép 85-97%-ig változik az eredmény, az emelt meg ahogy számolom, kb. 70%. De emeltig még van egy évem. Viszont nekem továbbtanulásnál nem követelmény az emelt. És ahová jelentkezek, ott az idei ponthatár is csak 250 pont volt. De most az emeltet csak magam miatt csinálnám meg, vagyis hogy a saját képességeimet fel tudjam mérni. Így nem vagyok benne biztos, hogy menjek-e emeltezni vagy ne.

Ha valami okból rosszul teljesítenék emelten, akkor is beszámítják, vagy akkor csak a közepet? És hány százalékot kell teljesítenem emelten, hogy meglegyen érte a plussz pont?

2010. szept. 8. 20:19
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Az emeltről már csak egy betétlapot adnak, ha akarod beteszed a bizonyítványba, ha nem, akkor nem. Rád van bízva, azt számítják be, amelyiket kéred. Viszont ha a középszint van beszámítva, akkor a plussz 40 pont nem jár felvételinél.
2010. szept. 8. 20:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Alapból azt számolják, amivel több pontod jön ki, még kérni sem kell. 30%-tól jár a 40 pont.
2010. szept. 8. 20:53
 3/3 anonim ***** válasza:
igen. egyszerűen a lapot nem mutatod meg, amit az emeltért adtak. semmi közük hozzá. :-)
2010. szept. 9. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!