Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » PTE-ÁOK vagy SE-ÁOK? Minden...

PTE-ÁOK vagy SE-ÁOK? Minden véleményt szívesen fogadok :D

Figyelt kérdés

Sziasztok! :D

Tudom, hogy ez a kérdés jó párszor felmerült már, de úgy gondolom nem árt újból feltenni ezt a kérdést, mert más-más emberekhez is eljut így és talán még frissebb véleményt tudnak adni ezáltal. Amilyen kérdések felmerültek bennem:

-milyennek tartod az oktatást? (akár tantárgyakra bontva)

-milyennek találod az oktatókat?

-milyenek a számonkérések?

-mennyire igazságos az osztályozás?

-mennyi időt fordítasz a tanulásra/kikapcsolódásra/nyelv tanulás?

-milyen a légkör, a közösségi élet, mennyire segítőkészek mások?

-mennyi a kibukási százalék vagy aki évet ismétel?

-milyenek a kollégiumok?

-ha újra érettségiznél, ugyanígy döntenél? miért?

(- ha esetleg mindkét egyetemről vannak tapasztalataid, akkor miben különböznek és miért váltottál?)

+ nálam a távolság nem játszik fontos szerepet, mert nagyjából mindkettő ugyanolyan messze van tőlem

Ezeken kívűl, ha van még más is, ami szerinted fontos információ azt is szívesen fogadom.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :D

2022. jan. 10. 12:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Igen:)
2022. jan. 11. 10:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jól sejtettem .:)

Én így negyedévre nem látok minden jó dolgot már meg. Nem választanék más pályát, orvos szeretnék lenni a mai napig. Viszont az egyetem miatt jártam pszichológushoz már és alsóbb években aláztak úgy porig, hogy végig sírtam a hazáig tartó utat.

Első két évben értek ezek, utána pedig nagyon nehezen hiszem el, hogy még se vagyok olyan hülye .( felsőbb években vizsgákon több dícséretet kaptam, mint a gimis tanáraimtól :D )

2022. jan. 11. 11:01
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

Szia:)

Én Semmelweisen vagyok elsős orvosis. Ugyan a felvételi évében én Szeged és Pest között vacilláltam, végül nem bántam meg a döntésemet (bár hozzá kell tennem, hogy még csak egy féléven vagyok túl). Mindig is nehezen barátkozó típus voltam, így féltem, hogy egy nagyvárosi, személytelennek nyilvántartott közösségbe mennyire tudnék beilleszkedni, kapcsolatokat építeni stb., miközben vidéken köztudottan jobb a közösség, legalábbis nekem mindenki ezt mondta. Mindezek ellenére Pestre mentem és azt kell, hogy mondjam, nem teljesen igazak ezek az általánosítások. Rengeteg programot szerveztek az elsősöknek, kezdve egy felejthetetlen ötnapos (!) gólyatáborral, hangulatos gólyahajóval és gólyabállal. Ezeken a hagyományos eseményeken kívül persze vannak évközben igazi sotés bulik is, mint a szemeszternyitó, Halloweeni és szemeszterzáró party. Ezeken kívül, ha kollégista vagy (itt most elsősorban a Tömőre gondolok, de a Rezsőben is hasonló a helyzet) egy teljesen más közegnek is a tagja lehetsz, nekem ezt is szerencsém volt/van megtapasztalni. Rengeteg rendezvényt tartanak a koliban is, ezeken nem kötelező részt venni, de nagyon jó kapcsolatépítési lehetőség. Én személy szerint a kollégiumban találtam meg a baráti körömet, de ez is személyfüggő.

Az egyetemen leginkább gyakorlatokon vagy a csoportoddal együtt az első 2-3 évben, utána már nagyobb lehetőség van vegyülni.

Maga az egyetem több épületből áll, elsőben 3-4 helyszín között kell ingázni, de az EOK és NET a leggyakoribb (na meg persze az anat intézet:D). Ezek közel vannak egymáshoz, csak egy megálló metrópótlóval.

2022. jan. 21. 11:15
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Az osztályzással kapcsolatban én azt figyeltem meg, hogy díjazzák az érdeklődést a témában és ezt gyakran dícsérettel is illetik, ami jól tud jönni önbizalom-boostként vizsgaidőszakban:D Persze ez attól is függ, hogy milyen vizsgáztatót kapsz, de a többség korrekt szokott lenni ha szerencséd van.

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan, szívesen válaszolok. Most hirtelen ennyi jutott eszembe:)

2022. jan. 21. 11:19
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én PTE-n végeztem. Elégedett voltam vele, nyilvánvalóan voltak csapnivaló oktatók, de hát az hol nincs? Ez nem az a hely, ahol a buksiját simogatják az embernek, mindenkit érnek ilyen vagy olyan módon megaláztatások, de szerintem valahol az is a cél, hogy az elején összetörjék az embert millió darabra, aztán a végére újraformáljanak, immáron orvossá :D de biztos vagyok benne, hogy ez a többi helyen is így van, maximum nem anatómiából, hanem biofizikából.

Nekem baromira bejött, hogy szinte minden egy helyen van, a belváros és egyetem közti távolság még gyalog is tökéletesen vállalható, nincsenek nagy távolságok a klinikák között sem.

Én őszintén szólva ezekből a versengésekből, hogy ki SOTE-s, meg ki nem, soha nem tapasztaltam semmit, de valszeg azért, mert nem foglalkoztam vele, örültem, hogy azt tanulhatom, amit akartam mindig is, a végén mindannyian ugyanazt a diplomát kapjuk és soha senkit nem érdekel utána, hogy ki hol végzett.

2022. jan. 24. 11:16
 16/18 A kérdező kommentje:

436 pontom van így valószínűleg PTE-ÁOK lesz, Pesten szerintem magasabb lesz a ponthatár :D De legalább nem kell gondolkodnom már, hogy melyiket válasszam.

Köszönöm amúgy, akik írtak a kérdésem alá :)

2022. jún. 29. 21:22
 17/18 anonim ***** válasza:

Gratulálok!:)

Kitartást kívánok a következő évekre!

2022. jún. 30. 07:20
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :D
2022. jún. 30. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!