Mikor kezdődik az élet?
Az általános iskolai, a gimnáziumi és az egyetemi ballagáson is azt hangoztatták, hogy kiépünk a nagybetűs életbe.
Meg én valahogy mindig úgy éreztem, hogy amíg gyerek vagyok, meg van kötve a kezem bizonyos mértékben. Mikor kezdődik AZ ÉLET?
Ha elkezdesz dolgozni? Ha lesz jogsid meg autód? Ha van hosszútávú kapcsolatod?
Én 20on éves vagyok, egyetemista + dolgozom, de kapok mellé otthonról támogatást, és most gondolkoztam rajta, hogy én mindig úgy gondoltam, hogy na majd ez a tervem az a tervem, most ez van, az van, de nem érzem úgy, hogy a saját életemet élném. Ennyi évet elpazaroltam volna, nem éltem?

Az élet folyamatosan zajlik, folyamatosan éled, csak nem tűnik fel, mert folyamatosan másnak felelsz. Van, akinek ez bejön, mert célt, keretet ad az életének, van, aki meg szabadulna, csak nem tudja, hogyan?
Mikor majd megrohadsz a munkába, akkor meg visszasírod a gyerekkorod.
Mert hiába volt a kezed megkötve bizonyos mértékben, az alapvető dolgokért nem kellett keményen megdolgozni. Amúgy mindig meg kell felelni.
Mondjuk én szerencsés vagyok. Havonta csak 10 napot dolgozom, vagyis pihenni és tanulni, sorozatot nézni járok be a munkahelyre. Nem rossz fizetésért.
Most még szabadabbnak érzem magam, mint sulis koromban.
Mondjuk dolgoztam havi 21 napot irodán is. Igazi mókuskerék volt.
Számomra a nagybetűs élet a közel szabad élet, mikor azt csinálok megfelelő jogi, erkölcsi, logikai keretek között, amit akarok.

Nincs mindenkire érvényes formula.
Én azt mondom,hogy amikor nagykoruvá válsz tehát 18évesen. Amikor már magadért felelsz nem a szüleidet veszeik elő a hülyeségeidért.
A dolgozás azért nem mert ha valki elmegy 14-16 évesen melozni attol még jogilag gyerek marad. Felnőttebb mint az aki 22évesen lép ki az életbe és nem tud egyedül bevásarolni, de nem látja az élet magasabb szintű összefüggéseit.
Persze akadnak kivételek akik 13évesen is tisztában vannak azzal,hogy mi veszi őket körül. És vannak akik akik örök gyerekek maradnak csak történnek velük a dolgok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!