Akinek nem sikerül az érettségi, az végérvényesen elrontotta az életét?
Önmagában egy érettségivel sem mész túl sokra, az érettségi kb arra jó hogy felvegyenek egyetemre. Néhol megkövetelik, tehát ettől függetlenül érdemes kijavítani a nem sikerült tárgyakat.
Mindenképpen kell valami szakmai tudás, amit OKJ(nem tudom mi az új neve) vagy egyéb szakképzésekkel meg lehet szerezni.
Nem fog hirtelen felégni az életed ha nem sikerül, ezen ne stresszelj.
Tavalyelőtt érettségiztem a realitáshoz mérten óriási ambícióval, egyetemre szerettem volna menni. Két többdiplomás szülőm van, akik a saját területükön sokra vitték.
A középiskolában négyes, ötös tanuló voltam. Ha az osztályban fel kellett volna sorolni a 3-5 leginkább eminensnek számító tanulót, köztük lettem volna. Ennek ellenére az akkori legnagyobb megmérettetésre, nevén nevezve az érettségire valahogy nem voltam felkészülve. Elég volt mindig, ha egy vizsga előtti éjszaka nekiülök az anyagnak, de a hosszútávú erőfeszítések a legtöbbet számonkérő vizsgákkal egyetemben kifogtak rajtam. Végül durván 100 ponttal maradtam le az áhított szak ponthatáráról. Azért hozzáteszem, a három legnagyobb túljelentkezéssel bíró szakok egyikéről van szó. Most ott tartok, hogy kijavítottam a kettes biosz érettségimet négyesre, és a négyes emelt szintű angolomat ötösre, de még így sem kerültem be. Úgyhogy a lehető legmagasabb pontszámok elérése érdekében -az előbb említett tárgyakból is- újból ismétlek, remélve, hogy a két emelt legalább együttvéve eléri a 75%-ot,ami a viszonylag magas átlaggal együtt már esélyt adna arra, hogy 22 évesen elkezdjem az egyetemet. Kudarcként éltem meg, sok tanárom csodálkozott, több eredményt várt volna. De megalkudni nem fogok, és meg kell, hogy mondjam, hiába vegződött az utóbbi két év "nem nyert felvételt" SMS-sel.. egészen rátaláltam magamra..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!