Egyetemi jelentkezés előtt állok. Beszélgettünk tanárokkal, volt az iskolában pályaválasztási előadás is több is. Nem tudom merre induljak... A gépészmérnöki illetve a jogi diploma tényleg nagy szabadságot ad? (Bővebben lenn kifejtem)
Volt már pár napja egy hasonló kérdésem, ismét én írom, most konkrétan erre a két szakra lennék kíváncsi, véleményekre.
Szóval a gépészmérnöki képzésről olyan kép alakult ki bennem, tanáraimtól és előadásokon is voltak ilyen mérnöki szakokról előadások, hogy az egy tök jó rugalmas diploma. Ilyeneket mondtak tanárok és hallgattam: Hú az nagyon jó azzal sok helyre el lehet menni és jól lehet keresni, meg hogy ha van egy ilyen diploma és még ha nem is tetszik a gépészet akkor ezzel könnyen kereshetek mást is. Plusz mérnök infón is gondolkodtam de annyira a programozás nem érdekel, erre azt mondta tanárom hogy szerinte ha elvégzem a gépészmérnökit, akkor utána ha jól megtanulok egy programozói tanfolyamon programozni, akkor már lesz mérnöki végzettségem, igaz nem informatiaki, pluszba programozói tudásom, és hogy közel hasonló értékem lesz a piacon mert a mérnöki diplomák között nagy az átvándorlás, mert ha a gépészmérnöki diploma megvan, az alapból egy nagy presztízs. Igaz ez ? Ezt nem pontosan értettem. Jogi diplomáról hasonló. Hogy van ez? Attól ha van egy gépészmérnöki vagy egy jogi diplomám, hogy helyezkedhetnék el vele esetleg nem gépészmérnöki vagy jogi állásokra? Meg miért jó az nekem ha vannak ezek? Mert elvileg mindneki ezt mondja hogy "már valaki vagy, nem néznek hülyének, jobb pozíciókba felvesznek, nem kell a soron melóznod"....
Szomorú, hogy a szüleid nincsenek tisztában az élettel, szakmákkal. Trendek, előnyök, hátrányok, hatások, stb.
Tanárok meg sík hülyék, tőlük ne várj semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!