Hogyan érjem el,hogy átengedjen a vizsgán?
A főiskolán vagyok 3. éves, és rettegek a jövőheti vizsgától. A tanár meg akarja buktatni azokat, akik hiányoztak akár 1 előadásról is. Nos én is közéjük tartozom, de nem ellógtam, hanem betegség miatt voltam távol.
Igazolás nem érdekli. Régi, vaskalapos tanár, ennél kevesebbért is buktatott már.
Hogyan tudnám mégis elnyerni a szimpátiáját? Az anyagot úgy érzem tudom, de félek, hogy megaláz, és tanulhatok, aggódhatok ismét.
Tanulmányi osztály vagy évfolyamfelelős segíthet?

Azért sokszor egy-egy tanárnak csak a híre rossz. Van hogy pár hallgató kelti a rossz hírét, minden pletykát nem szabad elhinni.
Plusz. Érdemes úgy bemenni (ha szóbeli) vizsgázni, hogy bekapcsolt hangrögzítővel. És felveszed a vizsgát. Ha bukó, akkor megkérdezed, hogy indokolja. Ha ráfogja az 1 hiányzásra, akkor ki tudod magad menteni, illetve behozhatod a TVSZ-t is. Ha az sem hatja meg, van valami a zsebedben, amire tudsz panaszt tenni. Igaz a hangfelvételre a legvégső -vannak tanúk is- esetben hivatkozz, esetleg anonimizálva juttasd el a megfelelő fórumra.
Senki sem mindenható, sokszor azért tűnnek a tanárok annak, mert mindenki be van fosva, és nem mer semmit sem lépni. Pedig lehetőség van bőven. Az első szakomon én sem mertem szólni, a mostani szakomon meg bőven felemelem a hangomat, és nem egy tanárt, de néha még a dékánhelyettest is sikerült jobb belátásra bírni... Az egyetem sem hülye, ők sem akar törvénytelen dolgot tenni, azt meg pláne nem, hogy a hülyeségük miatt szankcionálják őket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!