Hogyan oldjam meg a központi felvételi szöveges feladatokat?
Nézd meg itt a 3-as, 4-es, 5-ös hozzászólást:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Szia, próbáld meg mindenképpen.
De nyugi, ha a többit megtudod csinálni + a magyart akkor is lehet nagyon jó felvételid.
Az teljesen jó, én kerek 50 pontot írtam, és felvettek oda, ahová szerettem volna menni, nyilván ha egy elit gimi a cél, akkor 50 pont nem lesz elég.
Egyébként van már valami elképzelés, hogy hol szeretnéd folytatni a tanulmányodat? :)
A Madáchban 2021-ben és 2020-ban 225/270 volt a szóbeli behívási ponthatár. 2019-ben pedig 220/270.
270 pont a következőkből tevődött össze: hozott pontok:70 + magyar írás 50x2 + matek írás 50x2=270
Tehát egy kitűnő tanulónak (70 hozott pont) minimum 77,5 pontos!!! központit kellett írnia, hogy behívják szóbeli meghallgatásra a Madáchba.
70+77,5 x 2=225
2019-ben pedig minimum 75 pontos központi kellett maximális hozott pontok mellett a szóbeli behívás eléréséhez.
Nem lehet tudni, hogy idén mennyi lesz a behívási ponthatár. Ez függ a jelentkezők számától és a központi felvételi nehézségétől is, de azért a 40 pont feletti magyar mellé várhatóan egy 35 körüli matekra is szükséged lesz.
Kölcseybe viszont 65-70 körüli központival és 4,5-5 átlaggal már be lehet jutni szóbelire. Itt tagozatonként eltérő szokott lenni a ponthatár.
Itt meg tudod nézni a korábbi évek szóbeli behívási ponthatárait:
#8 #9
Nagyon koszonom a válaszotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!