Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nagyon remeg a...

Mit tegyek, ha nagyon remeg a kezem az íráshoz?

Figyelt kérdés

Muszáj befejeznem a beadandót, 31. ig még van 8 ezen kívül, egész nap csak írom, de már annyira remega kezem a sok írástól, hogy a betűimbe is bele-bele ráng, nagyon ronda és olvashatatlan az írásom.

Le tudom írni csak annyira ronda, hogy minden betű más méretű, nem tökéeltesek a körök, ami még nem is ovális, hanem csak össze vissza rángatózós vonalak. Nem bírom már, fáj is a kezem, az ujjam lila ahova a toll támaszkodik. 20 a4es oldalt írtam az elmúlt napokban és még legalább kétszer ennyi kell 26.ára. Anyám azt mondja hagyjam, idióta a tanár, ha egyest ad akkor egyest ad, nem érdekes. De nekem érdekes, nem akarok rossz jegyet. Tavaly se ünnepeltem semmit a családommal, mindig a szobámban voltam és tanultam.

2021. dec. 24. 13:51
 1/10 A kérdező kommentje:
Abban kérek segítséget, hogy hogyan szüntessen meg a remegést elsősorban, utána a fájdalmat, hogy írhassak. Jegelni próbáltam már, de az is fáj. egy bemélyedés van a középső ujjamoldalán, ott ér hozzá a toll.
2021. dec. 24. 13:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Most ebben a pillanatban küldte vissza a fizikatanár mind a 20 oldalt amit írtam és ezt írta alá: "Dávid amit küldtél olvashatatlan, a betűket össze vissza írod, ezen sürgősen javítanod kell, írd újra"

eszem megáll, nem fogom már újraírni. Így járt, anyám el tudja olvasni, mások is. Ettől függetlenül mégis kellemetlen az írás.

2021. dec. 24. 14:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Izzad a kezem, fáj, dörzsöli a toll, ragtapasz sem segít, görcsöl az egész, remeg, katasztrófa már az amit írok, abba is hagyom, nem érdekel.
2021. dec. 24. 14:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne a fizika tanár miatt parázz ez nem lényeges, ha nem akarsz vele kezdeni semmit kesőbb. Viszont fontos lenne hogy olvashatóan szépen irj, mert egy űrlap kitöltése vagy ügyintézes soran ki kell tudni olvasni másnak is az írásod. Én inkabb ezen stresszelnék. Szóval fontos lenne ezt orvosolni, nem a fizika miatt.

Most lehet hülyének nézel, de vannak foglalkoztatók erre csak 1-2 osztályosoknak, ahol vonalvezetést tanulsz, illetve leirják benne a helyes ceruzafogást. Prónáld ne görcsösen fogni a ceruzat, vagy más fajta tollal írni. Gyakorolj mindenképpen mert kesőbb ezzel problémád lehet.

2021. dec. 24. 14:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne tollal írj akkor, hanem ceruzával. Azt nem kell úgy odanyomni, és javítani is tudod közben. Nyugi.
2021. dec. 24. 15:06
 6/10 A kérdező kommentje:

4: igen köszönöm, ez lesz (és nem tartom cikinek) hiába vagyok már 11.-es :D hiába tudok írni mégis elkezd görcsölni a kezem, elekzd izzadni, meg fájni. Lehetséges, hogy alsóban rosszul tanították vagy nem is érdekelte a tanáraimat, hogy hogyan tanítanak meg írni, de ez lényegtelen, nem változtat a helyzeten.

letojnám, de nem tudom, nem csak fizikából adnak annyi házit a szünetre, hogy vécére se mehessek el. matekból "csak" 10 oldalnyi logaritmus és exponenciális egyen let van feladva, magyarból 3 oldalal fogalmazás kézzel írva, fizikából 10, kémiából 10. Nem is értem ezt kiszereti csinálni? szünet elsó napja óta napi pár percem van bármit is csinálni ami nekem jó, de még annyi se, csak ülök a szombámban az asztalnál és írok, tanlok. a családom boldogan ünnepel, jól érzik magukat, én meg halomra írom a beadandókat. MOndjuk azért a tanárse lehet százas, ha ez neki jó, hogy 24-én is javít (visszajelzést küldött). Elvileg szünetben nincs tanítás nem vagyok köteles eleget tenni a szünetbeli utasításoknak.

5: tollal kell írni :/ de amúgy ceruzával rosszabb, mert az maszatol is, meg hegyezni kell, állandóan más vastagságú lesz.

2021. dec. 24. 15:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van otthon görcsoldó vagy magnézium, az segíthet. Tudja a tanárod, hogy görcs bántja kezedet?
2021. dec. 24. 20:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az űrlapokat lehet csupa nagybetűvel tölteni, és nem kell ahhoz egy teljes oldalt körmölni.
2021. dec. 24. 20:55
 9/10 A kérdező kommentje:
7: szerintem azt se tudja, hogy karácsony van és téli szünet.
2021. dec. 24. 21:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Majd ha nyitva lesznek a boltok, szerezz be többfajta tollat, próbáld ki, hogy neked melyik jön be a legjobban. Én a vékony zselés jellegű tollakkal írok a legkönnyebben, amiknek a hegye is vékony. Az is számít, hogy milyen szögben írsz, nekem az a legkényelmesebb, ha enyhén döntve van az asztal (felém), úgy sokkal szebben is írok. És, mint ahogy már írták előttem, az is sokat számít, hogy hogyan fogod a tollat.
2021. dec. 26. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!