Ezt is le kell hivatkozni?
Hogy picit konkretizáljam a kérdést:
Például elolvasok egy regényt, miután elolvastam megértem miről szól, mi történik benne, mit szeretne átadni, milyen fontos témákat boncolgat, mire reflektál, mivel kapcsolatban fogalmaz meg kritikát stb. Ezek alap dolgok, így nagyjából minden forrásban megjelennek (források alatt ugyanis itt nagyrészt más elemzésekre gondolok... nem nagyon találtam más, használható anyagot, a tanáraink is ilyeneket szoktak kiadni nekünk). Szinte mindegyikben leírják ezeket és a szövegből vett példákkal támasztják alá a gondolatot. Viszont ezekre az ember magától is rájön és felismeri, tehát már a könyv olvasása közben is rájön, hogy igen, ez fontos, ezt majd fel tudom használni stb. Ebben az esetben is hivatkoznom kell az általam használt forrásokra, ha valójában nem onnan származik a gondolat, csak azok is tartalmazzák azt? Ha lehivatkozom, akkor igazából nem nagyon marad más, ami ténylegesen a saját gondolatom lenne, mert kb. mindent felismert és leírt már valaki előttem. Vagy milyen forrásokat kellene használnom (azokat nem találtam meg, amikre például ez az elemzés hivatkozik)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!