Félévkor 5 tantárgyból bukok, év végére ki lehet ezt javítani?
Tudom lusta vagyok meg hülye, nem tanultam, stb.
Tehát, félévkor 5 tantárgyból bukok, úgy hogy 3 tantárgyból csak egyesem van, kerek 1-es átlaggal.
Mennyire lehetséges 5 tantárgyat ilyen átlagokkal év végére kijavítani?
Ha azért buksz, mert nem tanultál, akkor igen, akkor tanulni kell.
Ha ez a max. erőfeszítés melleti eredményed, akkor gond van.
Sosem süllyedtem le ennyire, szerintem ez mélyen szinten aluli.
Gondolkodj el azon, hogy milyen életed lesz így, mert ez nagyon tré.
1-3, nem kell ez a demagóg duma... Az iskolában tanultak 99%-át nem használod szinte soha. Példának okáért én jó voltam töriből, az érettségim is 5-ös lett, mégis olyan, mintha nem tanultam volna soha, maximum ilyen emlékfoszlányaim vannak, hogy volt valami Martell Károly, például, de a matekot azt nagyon tudom, mert napi szinten foglalkozom vele. Ez persze önmagában nem menti fel a kérdezőt, mert a követelményeknek meg kell felelni, de ezt a „ha nem tanulsz meg minden fölösleges dolgot, szar se lesz belőled” mentalitást jó lenne már elfelejteni.
Kérdező; igen, javítható, annyira biztosan, hogy ne bukj meg. Viszont jó nagy szarba raktad magad, mert innen nehéz lesz hozni a szintet. Ha nem teszed oda magad, ennek év végén bukás, nyár végén pótvizsga lesz a vége.
Az iskola egyébként nem csak tudást ad, hanem arra is nevel, hogy olyan dolgokat is el kell végezned majd az életben, amihez nincs kedved, értelmetlennek gondolod, vagy csak szimplán nincs meg a kellő képességed hozzá, ezért erőn felül kell teljesítened. Ha mást nem, ezt meg tudod tanulni az iskolában.
"Nem az a lényeg, hogy mennyi a vége, 3-as vagy 4-es, hanem az, hogy telik az élet, te meg nem fejlődsz, hanem butulsz."
Pont hogy csak is a jegy számít mert az fog kelleni a továbbtanuláshoz, az életben semmit nem fog tudni hasznosítani amit az iskolákban tanul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!