Gazdálkodás és menedzsment szakkal egyetem után merre tovább?
Szerintem ennél az alapképzésnél, éppenhogy érdemes mesterre menni, pont azért mert elég általános. Egyébként, ha elkezded úgyis rá fogsz jönni mi az ami érdekel a gazdaságban.
pl.:
Ha a marketing -- marketing msc
ha a pénzügy -- pénzügy msc
ha könyvelés, adózás tetszik meg -- számvitel msc
ha a külkereskedelem, világgazdaság -- nemz. gazd msc
ha nagyon bejön a mikro-makro, megy a matek és inkább az elméleti közgáz jobban bejön, mint az üzlet, menedzsment akkor -- közgazdasági elemző
A gazdmen egy nagyon jó alapszak, mert nagyon sokfelé tudsz vele orientálódni. Érdemes legalább 2 nyelvet jól beszélni ,Angol mindenképp és német-spanyol,olasz,francia, holland, svéd, dán közül választani. Erasmus lehetőségeket is érdemes kimaxolni, ezek mind jól mutatnak az önéletrajzban, esetleg a szakmai gyakorlatot külföldön csinálni. Én gazdmenen végeztem , most Svédországba csinálom a mestert Finance szakon, nagyon jó gyakornoki helyem van (BIG4, igaz nagy a hajtás, de hát a magas fizetést nem ingyen adják). Ha megteheted, akkor menj külföldre mesterre, mert ha M.o-n akarsz maradni itt nagy szó ha külföldi msc-d van , bár ha egyszer kimész hidd el haza nem akarsz jönni.
Egyetemek közül Budapesten BCE, ELTE, BME és BGE közül válogatnék, (Én BME-n végeztem, nem volt egy láblógatós a szak, matek elég kemény volt, de nagyon jól éreztem magam itt)
Bocsi, fizetést kihagytam, itt Svédországba akik vannak teljes munkaidős ismerőseim , big4 35-38.000 SEK-t keresnek kb 3700-3800 EUR (persze ez kb 2 évente megy feljebb)
Otthon kb nettó 300-350 a kezdő fizu (Szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!