Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki melyik egyetemre jár?

Ki melyik egyetemre jár?

Figyelt kérdés

Melyik egyetemre és szakra jártok és mi a véleményetek róla?

Rossz, jó oldal?

2021. dec. 6. 01:00
 1/6 anonim válasza:
100%
NYE PTI. Vagy totál semmihez sem értő gyökér tartja a tantárgyat, akinél ugyan ingyen átmész... de ennek mégis mi értelme? Vagy olyan, aki érti (úgy-ahogy) a dolgát, de egy olyan beteges szarházi követelményrendszere van, hogy alig mész át nála. Olyan is van, aki szemétláda és nem is érti a dolgát. Illetve van néhány óraadó/oktató/tanár, aki rendben van. Ők a ritka kivétel sajnos, tisztelet nekik. Az elmúlt fél-, egy évben mindegyik rétegből távoztak. Ez BSc és nem hiszem, hogy újra elkezdeném... ezek után már valószínűleg máshol sem. Ha már itt vagyok, akkor végig kínlódom, de tuti elvesz ez néhány évet az életem végéből...
2021. dec. 6. 01:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Milton gazdinfó. Jártam már más sulikba is, de ennyire még sosem tetszett egy suli sem. Nagyon sok rosszat olvasni róla a neten, hogy gyenge, meg gagyi, de eszméletlen jó ez az egyetem! A hangulat is, a tanárok jó fejek, életből vett példákat hoznak, élvezem az órákat, a gyakorlatokat, merek kérdezni, saját ötletet bevinni, és meg van a saját szabadságom is (itt, aki megúszni akar, tud, de én tanulni jöttem, így a szabadságot nem lógásnak definiálom). Iszonyatosan sokat fejlődtem az elmúlt években, az átlagom is kitűnő, jól érzem magam, optimista vagyok és megszerettem a tanulást is. Csak azt az egyet sajnálom, hogy itt nincs olyan mester, ami érdekel, mert akkor tuti itt maradnék még 2 évet. Ritkán csalódtam ilyen pozitívan az életemben.
2021. dec. 6. 01:23
 3/6 anonim válasza:
85%

De jó ilyet olvasni. :D Örülök, hogy nem mindenhol olyan tré a színvonal, mint az én képzésemen.

Sok sikert a továbbiakban!

2021. dec. 6. 01:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

De-Áok Egészségpszichológia. A szervezés borzalmas, rugalmatlanok, a leadott anyagok jók, a tanárok többsége jó, de elég merevek szintén, kevés jóindulattal.

Jártam Szte-BTK-ra, azt nagyon szerettem, mindent időben tudtunk, a tanárok jófejek voltak, segítőkészek, a tanult anyag viszont kevésbé használható, mint a DE-n.

Az első diplomámat pedig a Pte-Etk-n szereztem, csupa rossz tapasztalattal. Kihelyezett szak voltunk, hozzánk fontos infók nem jutottak el, volt, hogy órákig vártunk a tanárra, de nem jött, a termekbe a székek többször leszakadtak alattunk (normál súly alatt is) és 3 éven át alig volt gyakorlat, negyedévre tették az összeset. Akkor is éreztem, hogy nem oké, de most már elég jó összehasonlítási alapom van, és ég és föld.

2021. dec. 6. 07:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

BME Mérnökinfó.

Tetszik minden, csak nehéz, ami miatt priorítást kell élveznie ha valaha is el akarom végezni, így emiatt nem megyek sokszor konditerembe, nem találkozom emberekkel és időnként nem nagyon alszom.

Már végig csinálom, mert a végén vagyok, de ha most érettségiznék és egyetem választás előtt lennék biztosan egy sokkal könnyebb mérnökinfós szakot választanék. Pl.: ÓE mérnökinfót.

2021. dec. 6. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi év távlatából őszintén kiírom, bár már a képzés alatt is szidtam itt, nemrég néztem vissza a kérdéseimet, válaszaimat. :D

OE-RKK környezetmérnöki, picit több, mint 5 éve végeztem ott.

Nos. A kar könnyűipari, ahhoz (valószínűleg) értenek, de a környezetmérnöki szak ott úgy keletkezett, hogy hoztak 2-3 valamennyire hozzáértő tanárt és meghirdették a szakot, hogy minél több hallgatója legyen a karnak.

Brutál gyenge volt a képzés színvonala, sok tantárgy gimis színvonalú volt vagy még az se. A legtöbb félévben úgy volt 4-4,5 körüli a (nyers) átlagom, hogy kevesebbet tanultam, mint a gimnáziumban (ami kb. közepes gimi lehetett).

Nem volt szigorlat semmiből se, ez még egy dolog (mostani szakomból sincs) és minden könnyítve volt... Matekokból semmi elmélet nem kellett, a legtöbb tárgyból 2 zh-n összesen kellett elérni a 40%-ot, a legtöbb vizsgaidőszakban lógattam a lábamat.

A levegőtisztaság-védelem az egyik kedvenc tárgyam volt. Néztem komolyabb egyetem jegyzetét, hát dupla annyi volt az anyag és meg kell, hogy mondjam, hogy hasznos dolgoknak néztek ki a pluszok.

Valahogy az óraszám is kevés volt, mint valami estin... Nem egy tárgy esetében volt úgy, hogy páros héten emez a tantárgy, páratlan héten amaz. Egy egy szakmai tárgyat tanított olyan oktató, aki maga sem értett hozzá.

Kevés volt a kutatási lehetőség, kevés volt az értelmes TDK-lehetőség, szakdolgozat.. inkább hagyjuk... Lényegében el volt engedve a kezem (ráadásul esetemben a külső konzulens is alig foglalkozott velem).

Ráadásul amikor oda jártunk, csak könnyűipari szakirány volt, így utolsó 2 félévben tanultunk papírról, textilekről, nyomdáról.

Amikor eljöttem, akkoriban mentek oda többen is tanárok, doktoranduszok a SZIE-ről, visszanézve a tanterv is változott, visszahozták az értelmes szakirányokat is. Szerintem most se lehet jó. :D De JOBB igen.

Most ELTE-IK-n vagyok estin.

Sokat könnyítettek, épp második évfolyam vagyunk az új tantervben és az esti is olykor könnyebb (bár nem minden tárgyból!). Így is jóval komolyabb, mint az OE-RKK. Talán ugyanannyit tanulok (munka mellett) és rosszabbak amúgy a jegyeim.

Egyre gyakorlatorientáltabb a képzés és igen sok jó gyakorlatvezetőnk van. Azért a legtöbben emberségesek, követelnek, de nincs szándékos szívatás általában.

Mondják, hogy milyen elavult meg minden, de van tárgy, ahol git-et kell használni és "scrum módszer" szerint kell fejleszteni, elméleten mindenféle desing pattern és ilyesmi van. Van kötvál, ahol React van.

Ugyanakkor én ezt totál kiégve csinálom. Előtte megcsináltam 3 OKJ-t már munka mellett és felhoztam magam kódolásból (főleg C#) junior szintre munka mellett kb egyedül. A tanulást már eléggé megbánva csinálom végig a szakot. 1-es írta, hogy tuti csökkenti a suli az élethosszát.

Hát, 4 suli munka mellett plusz autodidakta tanulás munka mellett is csökkenti. Ne csináljátok.

Szóval ezért az ELTE-IK-t nem is igazán tudom értékelni. Nem a saját valójában érzékelem, hanem kiégve, bepárásodott szemüvegen át szemlélem.

A kettőt azért össze se lehet hasonlítani.

Annyi, hogy az RKK-n szinte soha semmiben nem volt káosz, az IK-n szinte mindig mindenhol káosz van (szervezés, szakdolgozat témaválasztás, konzulens stb). Ellenben az ezért felelős tanárnő tök jól szervezi össze az órarendet. Érzésem szerint a legtöbben rosszabbul csinálnák.

2021. dec. 6. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!